L'AE Trini Nova es presenta al barri!


17-12-2018

 

El passat dissabte 16 de desembre, les caps de l’Agrupament Escolta Trini Nova, nou agrupament d'Escoltes Catalans, i membres del Projecte Baobab van organitzar un acte de presentació del Cau la Trini, el primer cau d’aquest barri impulsat per un grup de joves amb afany de donar-li més vida a la Trinitat Nova i de dotar-la de teixit juvenil.

Durant la tarda es van organitzar tota mena d’activitats: un taller de rap amb el col·lectiu “El Club de la Escucha”, manualitats per a infants, jocs, una xocolatada i una batucada. A l’acte també va participar Laia Ortiz, Directora de l'àrea de Drets Socials a Barcelona, i Miquel  Àngel Essomba, comissionat d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona.

 Les caps de l’agrupament van aprofitar l’esdeveniment per presentar el Consell d’Agrupament, que està conformat per deu caps, i per parlar de la necessitat d’espais associatius per a joves al barri. Per ara, l’agrupament ja té trenta infants a les unitats de Llops, Raiers i Pioners i es troben tots els dissabtes d’11h a 14h a l’Institut Escola Trinitat Nova per fer cau.

Reivindicació d’un espai per les joves del barri

Les joves del Cau la Trini denuncien una manca d’espais per a joves del barri, de fet, aquesta necessitat va ser un dels principals motius a l’hora d’engegar un agrupament escolta. Actualment, el cau desenvolupa les seves activitats a les dependències d’una escola institut, però les caps tenen molt clar que al barri cal un espai per a les joves. En aquesta línia, reivindiquen l’edifici de l’antiga escola Benjamí, al carrer de Palamós, per tal de tenir un lloc propi per fer cau així com per comptar amb un espai que doni peu a la creació de noves iniciatives juvenils.

Naixement de l’AE Trini Nova

 

La creació d’un agrupament escolta a la Trini Nova s’emmarca dins del projecte Baobab, una proposta de l’Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat el foment del lleure educatiu per donar resposta a les necessitats educatives d’alguns barris. A través del Programa Baobab, es va acompanyar a les joves participants en el procés de construcció i consolidació de l’AE Trini Nova, que va presentar-se a la passada Assemblea General Ordinària d’Escoltes Catalans celebrada el 17 i 18 de novembre a Cerdanyola del Vallès.