Arriba la TREC 2018


01-02-2018

 

Més de 700 infants i joves s’aplegaran a Torredembarra aquest cap de setmana per celebrar una trobada escolta

 

Aquest cap de setmana 3 i 4 de febrer, 570 infants i joves d’entre 12 i 15 anys i 130 caps es congregaran a Torredembarra per celebrar una trobada escolta anomenada “TREC” (Trobada de Raiers d’Escoltes Catalans). Cada tres anys, els raiers i raieres (infants i joves d’entre 12 i 15 anys) de l’associació Escoltes Catalans i els seus caps organitzen un cap de setmana conjunt per aprofundir en alguns temes que interessen i preocupen els infants i joves, i crear vincles entre els participants de diverses procedències.

 

En aquesta edició, els mateixos joves han definit els eixos al voltant dels quals treballaran al llarg del cap de setmana. Aquests seran xarxes socials i noves tecnologies, identitat de gènere i sexualitat, supervivència i entorn natural i, per últim, addiccions. Els infants i joves abordaran els quatre temes durant el dissabte a través d’una gran gimcana pel poble i elegiran un dels eixos per treballar-lo en profunditat el diumenge.

 

La TREC, com totes les activitats escoltes, persegueix uns objectius pedagògics: desenvolupar l’esperit crític, ser conscients de la diversitat i respectar-la i  proposar alternatives individuals i col·lectives al model actual.