Ernest Benach, nou president de la Fundació Escolta Josep Carol


21-06-2012

 

Ernest Benach s’ha incorporat al patronat de la Fundació Escolta Josep Carol com a president, en substitució de Marta Rosàs, que seguirà al Patronat de l’entitat. Ernest Benach ha estat president del Parlament de Catalunya en el període 2003-2010 i parlamentari des de 1992. 

La vinculació d’Ernest Benach amb l’escoltisme català ve de lluny. El 1977 funda a la seva Reus natal l’Agrupament Escolta La Mulassa. L’entitat es vincula des dels orígens a Escoltes Catalans, l’associació laica de l’escoltisme català. En els anys següents, i fins a 1987, s’implica també en la direcció de l’associació, ocupant de manera destacada el càrrec de veguer de Reus-Tarragona (actual vegueria de Camp de Tarragona-Penedès). 

La vinculació de Benach amb l’escoltisme no s’atura a causa de la seva creixent activitat política amb Esquerra Republicana de Catalunya. Benach opta per unir els dos compromisos. Així és com al 1997, ocupant el càrrec de secretari segon de la Mesa del Parlament, promou la creació de l’Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya (ANPEC), que té per objectiu establir vincles entre els parlamentaris escoltes, sigui quina sigui la seva formació política. Com a representant de l’ANPEC participa també a la World Scout Parliamentary Union, un organisme mundial que aplega parlamentaris d’arreu del món vinculats a l’escoltisme, amb l’objectiu de reflexionar entorn a les polítiques de joventut. Participa a les conferències mundials de Manila (1997), Varsòvia (2000) i El Caire (2003). 

El 16 de setembre de 2007 es du a terme un acte commemoratiu del centenari de l’escoltisme mundial al Parlament promogut per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge i l’ANPEC. En aquest acte, i com a president del Parlament, reivindica una llei que empari i reconegui els valors de l’escoltisme català. 

Com a president de la Fundació Escolta Josep Carol (FEJC) podrà seguir treballant per l’escoltisme. La FEJC va ser creada per Escoltes Catalans per a generar projectes i serveis a la societat catalana en els àmbits de la formació, la dinamització educativa i la recerca a partir del discurs i els valors que promou.