Es presenten els llibres de memòria històrica i desigualtats de la col·lecció Tambali


17-06-2011

"La història és quelcom més que dates i anys; cal fer-la entendre, no memoritzar fets i noms. I aquest llibre que presenteu es base en aquest principi a partir de l'experimentació". L'historiador i professor de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Fontana, expressava així el que va sentir quan va llegir el llibre Fem memòria, construïm el futur, durant la seva intervenció en la presentació dels números 3 i 4 de la col·lecció Tambali. L'acte va tenir lloc ahir al centre cívic Pati Llimona de Barcelona i s'hi van presentar els llibres 1¹1. Activitats per comprendre i combatre les desigualtats socials  i Fem memòria, construïm el futur. Eines educatives per a la comprensió del temps històric i la recuperació de la memòria històrica.

 

Després de la presentació de Josep Fontana, que va arrencar els aplaudiments dels assistents, van presentar els seus llibres els seus autors, Gemma Tribó ( Fem memòria...) i Ricard Alonso i Ariadna Ros (1¹1).

 

També es va projectar l'audiovisual La memòria històrica, obra de la Fundació Escolta Josep Carol i l'Equip de Memòria Històrica d'Escoltes Catalans.Al final, es va oferir un pica-pica als assistents.

 

Presentació a càrrec de Sònia Fuentes, cap Pedagògica d'EC; i Josep Fontana, historiador

 

Després de l'acte, els assistents van gaudir d'un refrigeri i pica-pica

Fotos: Marina Jordan