Escoltes Catalans, al FSM de Dakar 2011


28-01-2011

Una representació de l’Àmbit de Relacions Exteriors de l’associació viatja al Senegal el proper 6 de febrer amb un objectiu doble: la participació al Fòrum Mundial Social (FSM) de Dakar 2011, del 6 al 7 de febrer, i la inaguració del Centre de Desenvolupament Comunitari de Thiès, el 12 de febrer. Aquest projecte s’ha dut a terme conjuntament amb els EEDS (Eclaireuses et Eclaireurs du Sénégal), els nostres companys escoltes del Senegal. L’objectiu del centre és millorar les condicions de vida dels infants i joves que viuen una situació precaria a la ciutat de Thiès. La participació d’EC al projecte es duu a terme mitjaçant l’Àrea de Cooperació i un equip format per caps de l’associació, que l’estiu de 2010 va viatjar a Senegal per treballar el projecte sobre el terreny.

 

 

EC al Fòrum Social Mundial

Pel que fa a la participació de l’associació al Fòrum Social Mundial de Dakar respon a la voluntat de ser presents com a agents transformadors en espais d’aquest , una cita ineludible a l’agenda del moviment alter-mundista. Serà la desena edició d’aquest espai internacional de debat i construcció d’alternatives solidàries. Escoltes Catalans serà una de les 10 entitats catalanes que hi participaran. Aquest 2011, el FSM presenta dos objectius: per una banda debatre i proposar alternatives a les mesures neoliberals adoptades per la majoria de governs occidentals en els darrers mesos; i d’altra banda, l’articulació d’una convocatòria europea de mobilització, probablement a Atenes al maig. Dani Gómez, del Fòrum Social Català i l’Observatori del Deute de la Globalització, així ho va presentar aquest dimarts a la roda de premsa que va tenir lloc a la seu de la Federació Catalana d’ONG pel Desenvolupament. També va intervenir el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, que també hi participarà.

 

En aquesta edició, el FSM compleix 10 anys – la primera edició es va celebrar a Porto-Alegre el 2001. 10 anys de trobades arreu del món, de caràcter internacional, en què entitats de tot el món han intercanviat visions, estratègies i propostes d’articulació dels moviments socials. Alhora, el Fòrum també ha viscut diversos canvis de format, cercant millorar la participació i proximitat, i des de 2008 s’alternen edicions descentralitzades i edicions centralitzaes. Aquest 2011 el FSM recupera el seu format centralitzat i ho fa a, a més, a l’Àfrica per segona vegada, després de l’edició de 2007 a Nairobi (Kenia).

 

Tota l’actualitat del FSM i la presència catalana es podrà seguir al Twitter mitjançant l’etiqueta #fscatdakar. @EscoltesCat estarem ben al cas!

 

 

Foto de l'intercanvi realitzat l'estiu de 2010

Autora: Elisa Aiello