EC presenta demà les dues últimes novetats de la col·lecció Tambali al Pati Llimona


08-06-2011

Demà dijous 16 de juny, Escoltes Catalans i la Fundació Escolta Josep Carol presenten les dues darreres publicacions de la Col·lecció Tambali. Recursos per educar en valors, 1¹1 i Fem memòria, construïm el futur. Serà a les 19h al Centre Cívic Pati Llimona, al Barri Gòtic de Barcelona. Hi participaran l'historiador Josep Fontana i els autors dels llibres, Gemma Tribó, Ariadna Ros i Ricard Alonso. També es projectarà l'audivisual Fem memòria, construïm el futur, creat per la FEJC, i s’oferirà un refrigeri i un obsequi als assistents. 

 

L'historiador i professor de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Fontana, farà una introducció i contextualització a partir de la seva especialització, que servirà de punt de partida als autors dels llibres. Ricard Alonso i Ariadna Ros, presentaran el seu llibre1¹1. Activitats per comprendre i combatre les desigualtats socials. La seva vinculació a Escoltes Catalans i a la Fundació Escolta Josep Carol els hi ha permès abordar la temàtica de la comprensió de les desigualtats a partir dels exemples de l’escoltisme. A la presentació, parlaran sobre com les desigualtats existeixen des de sempre, però que, malgrat tot, també s’han donat societats en s’ha combatut de manera eficaç.

 

D’altra banda, la també historiadora Gemma Tribó, coordinadora del llibre Fem memòria, construïm el passat. Eines educatives per a la comprensió del temps històric i la recuperació de la memòria històrica, compartirà el seu coneixement sobre els procesos de reconstrucció de la memòria històrica recent, sobretot després de la dictadura franquista. Tal i com exposa al llibre, actuar per a la recuperació de la memòria democràtica és fer-ho per a un futur més democràtic i just. 

 

La presentació coincideix amb l’obertura d’un nou espai al web d’EC destinat a la difusió i coneixement de la col·lecció. S’hi poden llegir fragments de cada número i obtenir informació sobre la seva adquisició. Més informació a www.escoltes.org/tambali.