Orgull, visibilitat i alliberament LGTBI+!


28-06-2017

Aquesta setmana se celebra arreu del món l'Orgull LGTBI+ un dia per reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI+ (Lesbianes, Gais, Persones Trans, Bisexuals, Intersexuals, entre d'altres).

L'Orgull neix en commemoració dels aldarulls de 1969 al bar Stonewall de Nova York. Al bar Stonewall s'hi feien batudes constants però tot i això, el bar seguia obrint sense por de ser vistos tal com eren. El 28 de juny de 1969 la batuda va desencadenar en una revolta als carrers que va acabar amb 13 detinguts, alguns hospitalitzats, 4 policies ferits i el bar desmantellat. Un any després, el 28 de juny de 1970, amb l'ajuda del "Gay Liberation Front" es va fer la primera marxa de l’Orgull LGTBI+, sortint d'aquí una celebració anual. 7 anys més tard, es faria la primera marxa al principat.

L'escoltisme és un moviment que contribueix al creixement d'infants i joves perquè desenvolupin el seu potencial físic, intel·lectual, emocional, social i espiritual com a individus i com a part d'un col·lectiu. És per això, que l’escoltisme treballa amb el compromís que infants i joves desenvolupin lliurement la seva identitat sexual i de gènere. En una societat on la LGTBI-fòbia és encara present i normalitzada, els agrupaments són i han de ser espais segurs, lliures d'assetjament on les relacions afectives i les identitats de cadascú s'esdevinguin amb naturalitat.

Actualment vivim en una societat que discrimina sistemàticament les persones que surten de la norma cisheteropatriarcal. És per aquest motiu que trobem necessari sortir als carrers per exigir una igualtat que ja hauria de ser real. I, a més, volem donar suport incondicional a totes aquelles persones del nostre moviment que formen part del col·lectiu LGTBI+.

Per tot això, us convidem a unir-vos a la manifestació per l'alliberament LGTBI que tindrà lloc el dissabte 1 de Juliol a les 18:30h, començant a Plaça Universitat. Quedarem a les 18h a l'ascensor de Pl. Universitat amb el fulard!

Manifestem-nos per tal de no haver-ho de fer més!