L’escoltisme i guiatge català s’adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum


24-04-2017

L’escoltisme és el moviment educatiu juvenil més gran del planeta, format per més de 45 milions d’infants i joves.  A Catalunya som un moviment arrelat al territori a través dels més de 200 agrupaments distribuïts per pobles i ciutats, on  l’escoltisme i guiatge s’implica en l’entorn des de l’educació, per anar construint una societat i un país millor amb ciutadans més lliures, crítics i compromesos. Fa gairebé 90 anys que des de l’escoltisme i guiatge català eduquem per l’estima, la preservació i la difusió de la nostra cultura, llengua i país. Treballem per educar en valors fonamentals com la justícia, la llibertat, l’esperit crític i el servei.  

Com a moviment democràtic, l’escoltisme i guiatge català ha estat sempre compromès amb els drets i llibertats del nostre país, i amb el dret a decidir del poble català sobre el futur polític del país. Ara com ara, aquest compromís passa, entre molts altres elements, per defensar de forma clara i ferma el dret a decidir. Per això, i com ja vam dir l’any 2014 amb la votació del 9N, (Diada Nacional i  Adhesió a la Campanya del CNJC) entenem que la consulta és la millor manera de conèixer l’opinió de la ciutadania al voltant del futur polític.  

Per aquest motiu, la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge ens adherim al Pacte Nacional pel Referèndum i animem els Agrupaments a signar el manifest.

Notícia publicada al web de la FCEG