La FCEG es reuneixen amb Artur Mas per presentar el futur de l’escoltisme i el guiatge


12-05-2011

El dia 26 d’abril, l’equip de presidència de la FCEG es va reunir amb el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, per donar a conèixer el procés en què estan immersos Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

 

Durant la reunió, a l'espera d'un bon ressò i complicitat en totes les esferes de la societat, es va informar sobre la situació actual de l’escoltisme i el guiatge catalans i de la Trobada de Caps 2011, celebrada del cap de setmana del 29, 30 d’abril i 1 de maig a Manresa, en la que hi van participar unes 1.500 persones.


La Federació Catalanad'Escoltisme i Guiatge (FCEG) està formada per Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans, i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, i aplega a prop de 20.000 infants i joves en 250 agrupaments. L’activitat principal de la federació és la promoció de l’escoltisme i el guiatge a la societat, i és també la via de representació internacional de l’escoltisme i el guiatge catalans a Europa i al món.

La FCEG és l’organització territorial que aplega tot l’escoltisme i el guiatge que es fa a Catalunya, i està reconeguda per WOSM i WAGGGS.


L'escoltisme i el guiatge formen el moviment de joventut més nombrós i extens de tot el planeta, amb prop de 40 milions de membres a més de 170 països aplegats en dues organitzacions mundials: l'Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM) i l'Associació Mundial de les Guies Escoltes (WAGGGS). És un moviment educatiu d'infants i joves en el temps lliure, des de la gratuïtat, basat en una metodologia pròpia, la pedagogia de l'acció, i uns principis fonamentals, orientats a educar les persones en els valors de la llibertat, el respecte, la responsabilitat, el compromís i la solidaritat.

 


Anna Morancho, presidenta d'Acció Escolta; Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya; Arnau Garcia, president de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge; i Víctor Muntès, president d'Escoltes Catalans.