La Murga'18 ja és aquí


19-03-2018

 

Del 24 al 28 de març es durà a terme La Murga, un projecte d’aprenentatge i servei desenvolupat per Escoltes Catalans que pretén sensibilitzar sobre el dret a un habitatge digne. Aquest any, participaran l’AE Gratacims (Castelldefells), AE Jaume I (Barcelona), AE Pere Roselló (Barcelona) i AE Pau Casals (Cerdanyola) a La Murga Barcelona, i a la de Lleida, l’AE Ermessenda (Barcelona), AE Amon-Ra (Premià de Mar), AEiG Lo Manaix (Lleida) i AE Mafeking (Barcelona).

Els participants són joves d’entre 15 i 18 anys i els seus caps d’Escoltes Catalans, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i Acció Escolta de Catalunya, que durant 5 dies conviuran amb veïns i veïnes usuaris/es de Serveis Socials de Ciutat Vella de Barcelona i la Mariola de Lleida, cooperant amb ells per millorar les seves condicions de vida mitjançant la rehabilitació dels seus pisos i analitzant de més a prop les arrels de la pobresa a les nostres ciutats i barris. Els objectius d’aquest projecte són millorar les condicions de vida dels col·lectius en risc d’exclusió social mitjançant accions locals i contribuir a la defensa dels drets humans a través de la millora de les condicions d’habitabilitat dels pisos.

En total, més d’un centenar de joves participaran aquest any de La Murga Barcelona i La Murga Lleida, que durant el dia es distribuiran en equips per treballar en diferents pisos.