Més de 450 caps assistiran a la TROFO


15-02-2017

Escoltes Catalans reunirà més de 450 educadors i educadores, per celebrar un dels esdeveniments més importants del curs: la Trobada de Formació. Aquest any es durà a terme a Torredembarra (Tarragonès), acollida per l’Agrupament Escolta del municipi, l’AE Els Salats.
    
A la Trobada de Formació (TROFO) d’enguany els i les educadores treballaran el significat de l’espiritualitat. L'objectiu de la TROFO és trencar la visió parcialitzada que sovint es té de l'espiritualitat; veure quina relació té amb l'escoltisme i que els propis educadors i educadores siguin conscients del treball que ja fan relacionat amb la pròpia espiritualitat. Hi haurà una part amb diferents espais d'experiències (meditació, ecstatic dance..) que poden ajudar els i les joves a apropar-se a la seva part espiritual. Posteriorment, hi haurà una reflexió sobre el significat de la paraula espiritualitat. La ponència a càrrec del CETR, Centre d’Estudi de les Tradicions de Saviesa, un espai laic al servei de l’estudi i el cultiu de la qualitat humana; aportarà nous elements que permetran els joves observar que l'espiritualitat està totalment lligada a l'escoltisme, i com el mètode escolta aposta per treballar-la.
 Els educadors i educadores dels agrupaments es troben sovint davant de reptes i situacions complexes que requereixen un treball reflexiu previ que orienti les seves respostes i accions. Els tallers de la trobada els faran qüestionar-se, alliberar la por a allò desconegut i repensar la seva pràctica.
A més, també tindrà lloc el Salt, l’espai on més de 100 claners i claneres (joves d’entre 16 i 18 anys) treballaran sobre el concepte de Clan, l’etapa formativa en que el grup de joves comença a familiaritzar-se amb l’autogestió, tot duent a terme un projecte propi. N’hi diem SALT, perquè és el primer pas per introduir-se al món de l’educació en el lleure des de la perspectiva dels caps, d’una manera dinàmica i divertida.

Escoltes Catalans és entitat convocant de la manifestació “Volem acollir” del 18 de febrer, per això, la presidència de l’Associació serà present a una de les capçaleres de la manifestació, a més, durant el cap de setmana està prevista una acció en suport a la manifestació i una exposició amb els recursos per treballar la crisi de les persones refugiades amb els infants i joves.

A la Trobada començarà dissabte a les 10h i finalitzarà diumenge al migdia. Durant tot el cap de setmana, els joves realitzaran diferents sessions de formació.