Recordem el passat per construir el futur


20-02-2010

divendres 26 de febrer, un acte al voltant de la memòria històrica, que inclourà una conferència, la inauguració d’una exposició i un concert de Cesk Freixas i Pau Alabajos. Tot, al Casal de Joves de Gràcia-La Fontana (C. Gran de Gràcia 190-192).


L’objectiu de l’acte és llençar, a partir de les diferents activitats, un missatge sobre el qual EC i la FEJC fa temps que treballen: cal conèixer la pròpia història per construir un futur basat en valors de pau i democràcia. L’acte començarà a les 19.30h, amb una conferència en què hi intervindran Samija Lokvancic, presidenta de l'Associació de Víctimes de Hadzici (Bòsnia i Hercegovina); Empar Salvador, presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià; i Serafín Garrigós, supervivent de la Guerra Civil Espanyola. A continuació, a les 20.30h, s’inaugurarà l’exposició Eduquem per a la memòria històrica, que mostra el treball que EC i la FEJC duen a terme des de fa anys al voltant d’aquesta temàtica i que ha donat fruits tan diversos com camps de treball, estades solidàries, formació especialitzada o eixos d’animació de trobades d’infants i joves d’agrupaments. Per últim, a les 22h, tindrà lloc el concert de Cesk Freixas i Pau Alabajos, dues de les principals veus de la nova generació de cantautors en català.


L’activitat es duu a terme durant una setmana especial per a l’escoltisme. El dilluns 22 de febrer se celebra arreu del món el Dia Mundial del Pensament Escolta, una data en què es recorden el principis bàsics del moviment escolta per construir un món millor. Un treball que passa, entre d’altres àmbits, per la construcció d’un futur més just a partir de valors de pau i democràcia.