L'agrupament

Els agrupaments són la base del moviment escolta. En un poble, ciutat o barri infants i joves es troben al cau per viure l’escoltisme quotidianament, en un espai de llibertat i d’aprenentatge compartit. És el punt de partida on neixen i creixen projectes, on cadascú contribueix a fer gran la unitat, l’agrupament i el projecte d’Escoltes Catalans. 

Caps i infants es divideixen en branques, grups d’edats, que realitzen diferents activitats amb uns objectius concrets en funció de seves necessitats i interessos. Les branques o etapes educatives són:Al llarg del curs s’organitzen:

 

El dia a dia i excursions

Un cop per setmana infants i joves de l’agrupament es troben al cau per compartir i aprendre. Envoltats del seu entorn més proper comencen a traçar la seva aventura que durarà un any. Les excursions complementen el treball que es realitza cada dissabte.

Campaments d’hivern, primavera i estiu

L’aventura, l’emoció i els aprenentatges s’apoderen de tothom durant uns dies, i és que els campaments són uns dels moments més màgics de l’agrupament. Entre dos i tres cops l’any, infants i joves carreguen les motxilles a l’esquena i marxen a descobrir el país i a viure junts. Els campaments d’estiu, normalment a la natura, són un entorn privilegiat per a la convivència, ideal per culminar el projecte educatiu que s’ha anat construint el llarg del curs.

L’aventura internacional

Acollir un grup escolta d’un altre país, viure un intercanvi, fer una ruta lluny de casa, participar en un camp o en una trobada escolta de les moltes que s’organitzen arreu del món o dur a terme un projecte de cooperació permeten viure l’aventura internacional, sumar esforços per a la justícia global i conèixer altres realitats de l’escoltisme. Una altra de les experiències que permeten viure l’aventura internacional són els campaments internacionals.

Campaments internacionals

Es realitzen en un altre país i permeten l’aproximació a una altra realitat. El projecte comença a l’inici del curs, amb un treball de preparació i organització, de dotar de sentit el viatge, i  finalitza després dels campaments amb les tasques de sensibilització i de donar a conèixer el projecte realitzat.