NOTA DE PREMSA

1.000 infants i joves d’Escoltes Catalans han acampat a Cardedeu per celebrar la “Mogollops” i la “Piosfera”

>> Les unitats d’Escoltes Catalans es reuneixen cada tres anys en grans trobades escoltes que uneixen tots els infants de l’Associació d’una mateixa franja d’edat.

>> 500 infants i joves han acampat aquest cap de setmana al Mas de Sant Hilari a Cardedeu per celebrar la Mogollops, la segona de les dues trobades d’aquest curs. 

>> La Mogollops és la trobada de tots els infants de la unitat de Llops d’Escoltes Catalans, que tenen de 9 a 12 anys, i la seva última edició va ser l’any 2017. La Piosfera, per la seva banda, reuneix als i les adolescents de l’Associació de 15 a 17 anys, i va tenir lloc el 13 i 14 de maig. 

Barcelona, 29 de maig de 2023 – Aquest cap de setmana 27 i 28 de maig, més de 500 infants d’entre 9 i 12 anys i els seus caps (uns cent educadors/es voluntàries majors de 18 anys) de tot Catalunya, han acampat al Mas de Sant Hilari a Cardedeu per celebrar la trobada escolta anomenada ‘Mogollops’. 

Cada tres anys, les unitats dels agrupaments d’Escoltes Catalans organitzen un cap de setmana conjunt perquè infants i joves siguin conscients que formen part del gran moviment que és l’escoltisme i comparteixin vivències i aprenentatges amb els seus iguals.

La Mogollops, com totes les activitats escoltes, persegueix un seguit d’objectius pedagògics adaptats a l’edat dels infants que, en aquest cas, s’han treballat al voltant dels eixos de les desigualtats, les lluites socials i l’organització col·lectiva. 

Aquests objectius pedagògics s’han assolit a partir d’una ambientació en què els llops de l’Associació han ajudat amb les seves accions i reflexions a un grup clandestí d’elfs a posar fi a la tirania del rei Nihir IV.

Amb aquesta trobada, es tanquen les trobades d’unitats d’aquest curs 2022-2023, sent aquesta la segona trobada d’Escoltes Catalans que se celebra al Mas de Sant Hilari de Cardedeu. L’anterior va tenir lloc fa dos cap de setmana, del 13 al 14 de maig, i va acollir a més de 400 pioners, adolescents de 15 a 17 anys, i caps sota el nom de la “Piosfera”. En aquesta ocasió, les joves van reflexionar sobre rols de poder, amor romàntic, amistats i estructures familiars per tal de concebre els models relacionals en la seva globalitat.


30/05/2023
Mogollops, 2023


Mogollops, 2023


Mogollops, 2023


Piosfera, 2023


Piosfera, 2023


Piosfera, 2023