NOTA DE PREMSA

Escoltes Catalans celebra la seva 50ª Assemblea General Ordinària amb un nou rècord d’assistència

>> L’AGO s’ha celebrat durant tota la jornada d’avui, dissabte 19, al Teatre-Auditori de Sant Cugat i ha reunit més de 700 persones.

>> S’ha renovat parcialment la Junta Permanent  de l’Associació, en concret, les àrees de Presidència, Àmbit Econòmic i Àmbit de Vegueries.

>> L’Assemblea General Ordinària ha aprovat el Pla de Transició Feminista, que proposa canvis estructurals i de presa de decisions per esdevenir una entitat més feminista. 

Sant Cugat, 19 de novembre de 2022 – Avui, dissabte 19 de novembre, Escoltes Catalans ha celebrat la  seva  50ª Assemblea General Ordinària (AGO) batent un nou rècord d’assistència. L’esdeveniment ha aplegat, al Teatre-Auditori de Sant Cugat, més de 700 persones, 600 de les quals: caps, educadors i educadores voluntàries, dels 43 agrupaments escoltes que conformen l’Associació a Catalunya.

L’Assemblea ha aprovat els programes pel proper curs, el Pla de Transició Organitzacional i la renovació dels caps dels àmbits de Presidència, Econòmic i Vegueries de la Junta Permanent. L’aprovació dels programes marca les línies d’actuació i treball d’Escoltes Catalans en els propers mesos. Aquest curs l’acció de l’entitat es concentrarà en tres projectes: Gènere i Feminismes, Enfortiment i Mètode. El darrer, que s’inicia aquest curs, pretén revisar i actualitzar el mètode educatiu i escolta de l’Associació. 

Des del projecte Gènere i Feminismes, premiat com a pioner dins l’associacionisme juvenil per La Confederació, s’implementarà el Pla de Transició Organitzacional, sotmès a votació i aprovat durant l’assemblea. Aquest proposa canvis estructurals i del circuit de presa de decisions per tal d’esdevenir una entitat més feminista, horitzontal, eficient i equitativa territorialment. A més, també se centraran esforços en la posada en marxa del Protocol per a la prevenció i l’abordatge de violències masclistes d’Escoltes Catalans, elaborat durant aquest darrer curs. 

Durant el debat assembleari d’aquest dissabte també s’han aprovat les memòries del curs 2021-22, els estats de comptes, el pressupost i s’ha renovat parcialment la Junta Permanent de l’Associació. Els nous càrrecs els conformen l’Aina Milà Solé com a presidenta, la Marta Sanvicente García com a cap de l’Àmbit Econòmic i en Pol Rojas Sánchez com a cap de l’Àmbit de Vegueries. L’acte públic, amb el qual s’ha tancat la jornada, ha posat l’accent en el Pla Estratègic de l’Associació i ha comptat amb les intervencions del Regidor de Participació i Barris i Joventut de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, el Sr. Oriol Sánchez Vallès, el Conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, l’Hble. Sr. Carles Campuzano, la Secretària de Feminismes de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Montserrat Pineda Lorenzo i diversos representants d’entitats del país.


22/11/2022
Carles Campuzano fent el seu parlament a l'acte públic, 2022


Fularada a la 50ª AGO, 2022


Intervenció a la 50ª AGO, 2022