NOTA DE PREMSA

Escoltes Catalans celebra la seva primera Assemblea General Ordinària virtual amb més de 500 participants

S’han aprovat els programes d’aquest curs centrats en sis eixos: la prevenció d’abusos sexuals infantils, el feminisme, la formació, la sostenibilitat, els drets i el pla estratègic.

S’han renovat quatre càrrecs de la Junta Permanent

L’Assemblea s’ha fet per primera vegada de manera virtual per complir les mesures imposades per la COVID-19

Barcelona 13 de desembre de 2020 – Aquest cap de setmana Escoltes Catalans ha reunit de manera virtual a més de 500 caps, educadors i educadores voluntàries, dels 42 agrupaments escoltes de l’Associació, en la 48a Assemblea General Ordinària (AGO).

Aquesta és la trobada més important de tot el calendari associatiu. El debat assembleari d’aquest cap de setmana marca les línies d’actuació d’Escoltes Catalans en els propers mesos ja que les persones compromissàries, educadores voluntàries de cada agrupament, han votat les memòries, l’estat de comptes, propostes, pressupostos i programes per aquest curs.

Precisament amb l’aprovació dels nous programes, l’Associació centrarà la seva activitat en sis eixos de treball diferenciats: en l’elaboració d’un pla d’igualtat que permeti avançar en les pràctiques feministes; en redefinir els itineraris formatius i el futur de l’Escola FORCA; en la concreció del Pla Estratègic de l’entitat que reculli tot el treball fet durant el V Congrés; en donar continuïtat a la tasca de prevenció dels abusos sexuals infantils; en impulsar un projecte sobre justícia climàtica i en la defensa dels drets dels infants i joves en l’actual context de pandèmia.

L’Assemblea també ha renovat part dels càrrecs de la Junta Permanent. En concret ha aprovat la incorporació de Mia Farré com a cap de l’àmbit pedagògic, Pol Rojas de l’àmbit econòmic, Txema Escorsa de relacions exteriors i Martí Zamora de gestió.

L’AGO també ha donat llum verda a dues propostes. Per una banda, l’adhesió de l’Associació a la ILP Montseny per protegir aquest entorn natural. Per l’altra, la creació d’una xarxa per donar resposta de manera més sostenible a les noves necessitats de material que tenen els agrupaments arran de la pandèmia.

L’Assemblea ha comptat amb la presència del director general d’Atenció a les Famílies i Comunitat Educativa, Juan José Falcó, i la directora general de Joventut, Laia Girós, que han destacat l’esforç fet aquest any a nivell d’Associació i dels agrupaments escoltes per seguir desenvolupant la tasca educativa en l’actual context.


15/12/2020
Imatge del tancament de la 48a Assemblea General Ordinària d'Escoltes Catalans


Assemblea General Ordinària d'Escoltes Catalans


Inici de la 48a Assemblea General Ordinària d'Escoltes Catalans