NOTA DE PREMSA

Escoltes Catalans ha aprovat aquest matí els seus nous Estatuts a l’Assemblea General Extraordinària 2023

>> L’AGE s’ha celebrat al Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei durant el matí de diumenge i ha comptat amb la participació de més de 200 persones. 

>> Joves d’agrupaments i equips associatius han aprovat la nova proposta d’Estatuts per tal de fer canvis organitzatius a l’Associació.

>> Els canvis estatutaris sotmesos a votació durant la jornada són claus per implementar la Proposta de Transició Organitzacional per tal d’esdevenir una entitat més feminista. 

Molins de Rei, 7 de maig de 2023 –  Avui diumenge 7 de maig, Escoltes Catalans ha celebrat la seva Assemblea General Extraordinària on s’ha reunit més de 200 persones, concretament, educadors i educadores voluntàries, representants dels 43 agrupaments escoltes de l’Associació arreu de Catalunya.

L’AGE, que s’ha durà a terme al Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei, ha estat una trobada d’excepció amb l’objectiu de seguir implementant la Proposta de Transició Organitzacional, aprovada en assemblea el novembre de 2022. Al llarg del matí, els i les caps, educadors voluntaris de cada agrupament, i membres dels equips associatius, han votat i aprovat els canvis als Estatuts que faran l’organització d’Escoltes Catalans més horitzontal, equitativa territorialment i feminista. En aquesta ocasió, s’han dut a votació propostes que plantegen una nova estructura, circuit de presa de decisions i canvis en els fòrums associatius, així com actualitzacions lingüístiques i de caràcter jurídic. Així doncs, l’Assemblea General Extraordinària ha suposat un pas més en el procés de canvi en la qual l’Associació duu immersa més de tres anys.

La trobada ha sigut acollida per l’agrupament escolta del municipi, l’AE Jaume Vicens Vives. Un cop finalitzat el matí de votacions, membres de l’agrupament implicats en la Comissió de Focs de Sant Joan han convidat a la resta de joves a participar del tradicional dinar de Pre-Sant Joan de la vil·la, per tal de donar una cloenda festiva i d’implicació veïnal al fòrum associatiu.


09/05/2023
L'escenari de l'Assemblea General Extraordinària


Membre de l'Agrupament Jaume Vicens Vives realitzant tasques de servei d'ordre


Intervenció d'un agrupament mitjançant el torn de paraula


Fotografia detalla de l'Equip Tècnic


Aina Milà, presidenta d'Escoltes Catalans, fent el tancament de l'AGE amb unes paraules