NOTA DE PREMSA

Més de 2.800 infants i joves d’Escoltes Catalans marxaran de campaments aquestes vacances de Setmana Santa

>> Després de dos anys els agrupaments recuperen aquests campaments

>> Infants i joves marxen durant 5 o  6 dies on conviuran en un entorn natural, faran rutes o camps de treball.

Barcelona 6 d’abril de 2022; Aquest cap de setmana els agrupaments d’Escoltes Catalans marxen de campaments. En total són més de 2.800 infants i joves que durant 5 o 6 dies conviuran, faran cohesió de grup i desenvoluparan activitats en diversos entorns naturals, terrenys d’acampada i cases de colònies.

Aquests són un campaments molt especials i desitjats ja que els agrupaments tornen a organitzar-los després de dos anys durant els quals les mesures de prevenció de la COVID no els han possible. El fet de ser uns campaments de curta durada fa que el format sigui divers. Alguns agrupaments opten per viure aquests dies de manera conjunta, amb tots els infants i joves de l’agrupament, d’altres cada unitat (grups d’edat) per separat i n’hi ha que organitzen uns dies cada unitat per separat i la resta, de convivència amb tot l’agrupament junt. 

Camps de treball

Els campaments sempre busquen respondre a motivacions o necessitats del grup. És el cas per exemple de la unitat de clan (joves a partir de 17 anys) de l’AE Can Baró que tenien clar des d’un principi que volien dedicar aquests dies a fer una tasca comunitària. Això les portarà en els propers dies a Calafou, una antiga colònia industrial als afores de Vallbona d’Anoia reconvertida, des del 2011, en un projecte cooperatiu que inclou activitats industrials, artesanals, creatives i habitatges. Durant cinc dies, les joves de l’agrupament col·laboraran amb la cooperativa desenvolupant diverses tasques i  participaran en tallers.

També faran un camp de treball les pioneres (joves d’entre 15 i 17 anys) de l’AE Makalu i l’AE La Floresta. Les dues unitats conviuran durant uns dies a Riudarenes, a la comarca de La Selva, on col·laboraran amb la Fundació Emys, realitzant tasques de conservació de la flora i la fauna de l’entorn.

Rutes a peu

Una vintena més d’agrupaments viuran aquests campaments fent ruta a peu, la majoria entre diversos punts de Catalunya, tot i que en el cas, per exemple, de l’AE El Makalu, després de dos anys, enguany recuperen la tradició de fer un tram del camí de Sant Jaume amb la unitat de raiers (joves de 12 a 15 anys). Durant 4 dies recorreran a peu la distància entre Pamplona i Logroño, unes jornades on a més de caminar i descobrir nous indrets, cada dia faran dinàmiques per reflexionar sobre valors com el respecte o l’empatia, entre d’altres. Independentment de la ruta escollida per cada agrupament, aquests dies permeten reforçar la confiança i treballar en equip mentre descobreixen el territori.


06/04/2022
L'AE Antoni Gaudí durant uns campaments d'estiu


Infants d'un agrupament escolta durant uns campaments


l'AE Alosa durant uns campaments d'estiu