NOTA DE PREMSA

Més de 3.500 infants i joves d’Escoltes Catalans inicien un nou curs aquest cap de setmana

>> Amb la sortida de Pas de branca o Passos els agrupaments escoltes tornen a l’activitat educativa

>> Més de 600 caps, educadores voluntàries, lideren el nou curs

Barcelona, 29 de setembre de 2021 – La majoria d’agrupaments d’Escoltes Catalans tornen a l’activitat educativa aquest cap de setmana, 2 i 3 d’octubre. En total són més de 3.500  infants, joves i caps (educadores voluntàries) de 42 agrupaments escoltes d’arreu de Catalunya que comencen un nou curs que finalitzarà a l’estiu, amb els campaments.

Per donar el tret de sortida al nou curs, els agrupaments organitzen la primera sortida de l’any: el Pas de Branca o Passos. Es tracta d’una sortida de cap de setmana amb totes les unitats de l’agrupament juntes (tots els infants i joves d’un mateix agrupament. És una de les sortides més emotives del curs i  suposa, per a molts infants el retrobament després dels campaments d’estiu.

Durant la sortida de Passos o Pas de Branca s’organitzen les noves unitats que estaran vigents al llarg del curs (grups d’infants i joves organitzats per franges d’edat), es dona la benvinguda a les noves persones que s’incorporen a l’agrupament i s’acomiada a les caps (educadores voluntàries) que ja no seguiran durant el curs.

Els curs arrenca després de setmanes de treball i programació per part de les més de 600 caps (educadores voluntàries) que formen part de l’Associació. Per segon any, el curs comença tenint en compte totes les mesures de seguretat i protecció indicades a les Resolucions i el Protocol de Lleure.


01/10/2021
Agrupament Escolta Atzavara durant el Pas de Branca 2020


Pas de branca AE Antoni Gaudí 2020
Agrupament Escolta Antoni Gaudí durant el Pas de Branca 2020