NOTA DE PREMSA

Més de 350 infants i joves celebraran aquest cap de setmana una trobada escolta

  •  Els raiers i raieres d’Escoltes Catalans es reuneixen cada tres anys a la ‘TREC’, un espai de coneixença i treball conjunt.
  •  Per primera vegada s’organitza de manera descentralitzada, en diverses comarques, complint amb les mesures covid.
  • Infants i joves d’entre 12 i 15 anys d’arreu del territori reflexionaran sobre consum, sostenibilitat i emergència climàtica.

Barcelona, 11 de maig de 2021- Aquest cap de setmana, 15 i 16 de maig, més de 350 infants i joves d’entre 12 i 15 anys celebraran una trobada escolta anomenada “TREC” (Trobada de Raiers d’Escoltes Catalans). Cada tres anys, els raiers i raieres (infants i joves d’entre 12 i 15 anys) de l’associació Escoltes Catalans i els seus caps (educadors i educadores voluntàries) organitzen un cap de setmana conjunt per aprofundir en alguns temes que desperten l’interès d’infants i joves, i fomentar la coneixença entre els i les participants de diversos agrupaments.

En aquesta edició, la pandèmia i les mesures de prevenció de la Covid-19 han obligat a fer canvis importants en l’organització de la trobada. Per primera vegada, la TREC es celebra de manera descentralitzada, en diversos municipis: Corró d’Amunt (Vallès Oriental), Vila-rodona (Alt Camp), Les Llosses (Ripollès), El Vendrell (Baix Penedès), Vallgorguina (Vallès Oriental) i Fraga (Baix Cinca). També s’ha limitat la participació a un màxim 3  agrupaments per terreny.

Al llarg del cap de setmana raiers i raieres reflexionaran al voltant del consumisme, el efectes que genera sobre les persones, el medi ambient i les alternatives existents. Infants i joves ho abordaran al llarg del cap de setmana a través de d’activitats i dinàmiques que s’han dissenyat tenint en compte les mesures covid i els grups bombolla.

La TREC, com totes les activitats escoltes, persegueix uns objectius pedagògics, que en aquesta ocasió es centren en desenvolupar l’esperit crític, prendre consciència individual i col·lectiva del consum que fem i els efectes que genera, i proposar alternatives més sostenibles.


12/05/2021
TREC 2018
TREC 2018


TREC 2018