NOTA DE PREMSA

Més de 5oo educadors i educadores participaran en la Trobada de Formació que Escoltes Catalans organitza el dissabte 12 de març al Vendrell.

>>  Les joves participants aprofundiran en el coneixement del mètode pedagògic que fa servir l’escoltisme

>>  L’agrupament escolta Tant Com Puc acollirà la trobada que  tindrà lloc a l’Escola Pau Casals del Vendrell el dissabte 12 de març

Barcelona, 2 de març de 2022: Més de 500 caps (joves educadors i educadores voluntàries), dels agrupaments escoltes que integren Escoltes Catalans participaran en la 17ªTrobada de Formació (TROFO). Es tracta de la principal trobada formativa del curs i tindrà lloc el dissabte 12 de Març al Vendrell.

La TROFO recupera aquest any el format presencial i adopta el format d’un dia per la situació sanitària i per garantir un espai formatiu segur. Cada any la trobada es dedica a reflexionar sobre un aspecte pedagògic concret i enguany es centrarà en la metodologia escolta i quin és el rol de les caps. Al llarg del matí, a través de diverses dinàmiques, les caps descobriran per què és un mètode comú a l’escoltisme, identificaran els diversos elements que l’integren i també treballaran sobre com aplicar-los en el desenvolupament del projecte educatiu. La tarda estarà dedicada a aprofundir en el paper de les caps i en l’impacte personal que té viure aquesta experiència.

En paral·lel a la TROFO, i a les mateixes instal·lacions, tindrà lloc el SALT, la trobada de claneres de l’Asssociació. Es tracta d’una formació específica per a joves a partir de 17 anys i que integren l’última etapa educativa dins de l’agrupament. Durant el SALT intercanviaran experiències i aprofundiran en els diferents tipus de projectes que tenen al seu abast  i poden desenvolupar.

La Trobada de Formació i el SALT tindran lloc a l’Escola Pau Casals del Vendrell i serà acollida per l’agrupament escolta del municipi, l’AE Tant Com Puc.


03/03/2022
TROFO 2020


Ponència TROFO 2020
Ponència durant la TROFO 2020
  Descarrega els arxius