NOTA DE PREMSA

Més de 5oo educadors i educadores participen en la Trobada de Formació i el “Clanbing” d’Escoltes Catalans a Igualada

>>  El mig miler d’educadors i educadores participants han aprofundit en la relació entre espiritualitat, educació i escoltisme. 

>>  L’agrupament escolta La Flama ha acollit la trobada que ha tingut lloc a l’Institut Joan Mercader, al pati del Museu de la Pell i al Pavelló Esportiu Can Passanals de Santa Margarida de Montbui.

Barcelona, 3 de març de 2024: Més de 500 caps (joves educadors i educadores voluntàries), dels agrupaments escoltes que integren Escoltes Catalans han participat en la 19a Trobada de Formació (TROFO) i el Clanbing, la trobada per a la unitat de Clan. Són les principals trobades formatives del curs i ha tingut lloc el cap de setmana del 2 al 3 de març a l’Institut Joan Mercader d’Igualada.

Cada any, la TROFO es dedica a reflexionar sobre un aspecte pedagògic concret i enguany s’ha centrat en la relació entre l’espiritualitat, l’educació i l’escoltisme sota el títol: “Créixer amb sentit”. Al llarg del cap de setmana, a través de diverses taules rodones, ponències i dinàmiques, les caps han descobert i aprofundit en aquesta temàtica per tal de poder-la aplicar als projectes educatius dels seus agrupaments i de l’associació.

En paral·lel, i a les mateixes instal·lacions, ha tingut lloc el Clanbing, la trobada de les unitats de Clan de l’associació. Es tracta d’una formació específica per a joves a partir de 17 anys i que integren l’última etapa educativa dins de l’agrupament. Durant el cap de setmana han intercanviat experiències i han aprofundit en diferents temàtiques del seu interès al voltant de les relacions interpersonals, l’escoltisme i els moviments socials amb la participació d’entitats externes com la cooperativa d’habitatge igualadina La Torreta. 

La Trobada de Formació i el Clanbing han sigut acollides per l’agrupament escolta del municipi, l’AE La Flama. També han organitzat la vetlla de les jornades de formació, amb concerts i punxadiscos, que ha tingut lloc al pati del Museu de la Pell d’Igualada. Finalment, els i les joves de l’associació han fet nit al Pavelló Esportiu Can Passanals de Santa Margarida de Montbui. 


20/03/2024
Clanbing, 2024


TROFO, 2024


Llibreta de la TROFO, 2024


Taula rodona de la TROFO, 2024


Entrevista al Canal Taronja, 2024