NOTA DE PREMSA

Més de 500 educadors i educadores assistiran a la 15a Trobada de Formació d’Escoltes Catalans

L’educació en clau de gènere i en la prevenció dels abusos sexuals infantils seran els eixos de treball d’aquesta trobada formativa.

Tindrà lloc el cap de setmana del 15 i 16 de febrer a Montcada i Reixac i l’Agrupament Escolta El Turó acollirà la trobada.

Barcelona, 13 de febrer: Escoltes Catalans reunirà més de 500 caps (joves educadors i educadores voluntàries) d’agrupaments escoltes de l’Associació a la Trobada de Formació (TROFO), la principal trobada formativa del curs, que enguany es celebrarà a Montcada i Reixac els dies 15 i 16 de febrer.

La Trobada de Formació és un cap de setmana d’anàlisi i reflexió sobre aspectes pedagògics concrets. Aquest any, s’aprofundirà en l’educació en perspectiva de gènere, analitzant aquelles dinàmiques que es reprodueixen a l’agrupament en temes de participació, lideratge, distribució de tasques i rols, gestió d’emocions o de conflictes, entre d’altres. Una reflexió per tal de generar canvis positius en la manera com, des dels agrupaments i l’Associació, realitzem l’acompanyament a infants i joves. Una formació en clau de gènere que es complementa amb tot el treball d’anàlisi i diagnosi a nivell intern que l’Associació fa mesos que està impulsant.

Durant la sessió de diumenge s’abordarà la prevenció d’abusos sexuals infantils a través de l’educació sexoafectiva i treballant conceptes generals com la intimitat, el consentiment, el dret al propi cos etc. i com crear espais segurs. Un treball que es realitzarà en col·laboració amb la Fundació Vicki Bernadet.

En paral·lel, a les mateixes instal·lacions, també tindrà lloc el SALT, la formació específica destinada a joves d’entre 16 i 18 anys que es troben en l’última etapa a l’agrupament abans de passar a formar part de l’equip de caps.


20/04/2020
Trobada de Formació curs 2017-18
  Descarrega Arxiu