#NOTÍCIES

Crònica 50a AGO

Dissabte 19 de novembre. Teatre-Auditori de Sant Cugat. 50a Assemblea General Ordinària d’Escoltes Catalans. A uns quilòmetres de distància del districte de La Floresta, agrupament que ens ha acollit en aquesta ocasió, s’ha celebrat la trobada més destacada del calendari associatiu: l’AGO 2022. Aquesta no ha estat una assemblea qualsevol, sinó la 50a, amb l’emotivitat que això comporta. Un espai i escenografia preparats per l’ocasió ens han acollit durant una jornada carregada de canvis i intensitat. Celebrem l’AGO d’enguany batent rècords, bufant 50 espelmes i amb la major assistència registrada des de fa anys: 700 persones. 

Durant el debat assembleari, s’han votat les memòries, estat de comptes, propostes, pressupostos, programes i resolucions que decidiran el camí a seguir de l’Associació per aquest curs. També s’han dut a votació la renovació d’alguns càrrecs de la Junta Permanent; ni més ni menys que el de Presidència, cap d’Àmbit de Vegueries i cap d’Àmbit Econòmic. Les persones que duran a terme aquestes tasques a partir d’ara són l’Aina Milà, en Pol Rojas i la Marta Sanvicente respectivament. 

Gràcies a les votacions, s’ha decidit que enguany la tasca d’Escoltes Catalans se centri en tres projectes, juntament amb el nou programa de Línies Estratègiques Compartides: Gènere i Feminismes, Enfortiment i Mètode. Mitjançant l’aprovació de la Proposta del Pla de Transició Organitzacional, l’Associació afrontarà la implementació d’un seguit de canvis estructurals i del circuit de presa de decisions per tal d’esdevenir una entitat més feminista, horitzontal, eficient i equitativa territorialment. 

L’AGO ha tancat la seva cinquantena edició amb un acte públic centrat a explicar els principals eixos del pla estratègic i les reivindicacions de l’Associació, on hem recordat #onvolemser. A més, ha comptat amb la participació de diverses representants d’entitats del país i amb els parlaments del Regidor de Participació i Barris i Joventut de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Oriol Sánchez, la Secretària de Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Pineda, i el Conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano. També hi ha hagut temps per repassar les activitats, accions i feina feta durant el curs que tanquem amb el vídeo resum de l’any i acomiadar-nos de les persones deixen els equips associatius i els seus càrrecs a la Junta General i Permanent, desitjant-los la millor de les sorts en aquesta etapa que comencen. 

Finalment, s’ha culminat la jornada amb un sopar de primera i una nit de festa, amb concerts i PDs, a càrrec l’Agrupament Escolta La Floresta. Gràcies a totes per fer-ho possible. 

📷 Accedeix al recull fotogràfic aquí.


01/12/2022
Entrada del Teatre-Auditori de Sant Cugat, 2022


AE La Flama reconegut com a agrupament de ple dret d'Escoltes Catalans, 2022


Fularada a la 50ª AGO, 2022


Logotip d'Escoltes Catalans tallat en fusta, 2022


Oriol Sánchez tancant el seu parlament a l'acte públic, 2022


Intervenció a la 50ª AGO, 2022