#NOTÍCIES

Crònica AGE 2023

El diumenge 7 de maig, l’Associació ha fet una passa endavant en la seva trajectòria. Es tracta, ni més ni menys, que de l’aprovació dels nous Estatuts d’Escoltes Catalans. Aquesta decisió s’ha pres en una Assemblea General Extraordinària que ha començat a les 9.30 h del matí, en segona convocatòria, i ha estat acollida per l’AE Jaume Vicens Vives al Foment Artístic i Cultural de Molins de Rei.

Fa anys que ens trobem en un procés per esdevenir una entitat més feminista i per això, de manera excepcional, hem celebrat aquest fòrum associatiu per votar les propostes necessàries per modificar els nostres Estatuts. Aquestes recullen un seguit de canvis organitzatius i sobre els circuits de presa de decisions per avançar cap a una associació més horitzontal, sostenible, equitativa territorialment i feminista. 

Així doncs, hem estrenat l’AGE amb una breu contextualització de la proposta d’Estatuts: d’on venim, quina és l’essència del PTO, com s’estructuraria Escoltes Catalans, com hem treballat les propostes, i com les votaríem. Després d’aquesta breu introducció, i algunes intervencions mitjançant els torns de paraula, ha arribat el moment de les votacions. D’aquesta manera, després d’un procés de treball que ha durat mesos, els agrupaments i membres d’equips associatius han votat a favor, amb un ampli consens, les set propostes que conformen la renovació dels estatuts. Entre les propostes aprovades, hi destaca la creació d’un nou àmbit: Equitat, que té com a propòsit incorporar la perspectiva feminista i la justícia global en tots els projectes, garantint la perspectiva de gènere i drets humans, liderant protocols de prevenció de violències i abusos, distribuint trobades territorials i facilitant relleus transparents. Gràcies a l’aprovació dels nous Estatuts, en els propers mesos podrem dur a terme els canvis que s’hi recullen, per tal de seguir implementant la Proposta de Transició Organitzacional.  

Aina Milà, actual presidenta d’Escoltes ha tancat l’acte amb les següents paraules: “Aquesta AGE és un pas rellevant, però no és ni l’únic ni l’últim. És un pas que ens fa avançar amb compromís, essent conscients i, perquè no dir-ho, també mostrant-nos orgulloses de ser la primera entitat que fa aquest canvi, amb el convenciment que ens queda molta feina per fer, que tenim ganes de fer-la i que no restem immòbils davant dels reptes socials del país. Sabem que encara queda molt camí per fer, però som aquí per fer-lo juntes, esperem que amb totes vosaltres, com fins ara.”


Per concloure una AGE que ha estat d’allò més àgil, l’agrupament de la vil·la, ha convidat a les membres de l’associació a quedar-se al dinar de Pre-Sant Joan organitzat per la Comissió de Focs de Sant Joan, de la qual algunes caps formen part. Així, entre pluja i sol, hem donat tancament a la jornada amb un espai distès i festiu on hem celebrat l’aprovació dels Estatuts entre botifarra i mandonguilles veggies amb seques, bingo musical i tarda de PDs.


30/05/2023
El Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei acull l'AGE, 2023


La mesa de l'Assemblea constituïda, 2023


AE Jaume Vicens Vives realitzant una intevenció, 2023


Detall del servei d'ordre de l'AGE, 2023


Aina Milà tancant l'AGE amb un breu discurs, 2023