#NOTÍCIES

Crònica de la 48a AGO

Dos dies de debat i més de 500 participants. La 48 Assemblea General Ordinària (AGO), la trobada associativa més important del calendari d’Escoltes Catalans, celebrada el 12 i 13 de desembre, ens ha deixat: xifres, reptes, projectes, propostes, crítiques constructives i també molts canvis i novetats.  Una de les destacades ha estat la celebració de la trobada de manera virtual. Un nou format que ha suposat un repte a molts nivells: d’organització, participació i de votació.

L’AGO començava dissabte al matí amb un acte institucional, repassant l’activitat realitzada aquest curs i amb un reconeixement, per part de representants de l’administració pública (del director general d’Atenció a les Famílies i Comunitat Educativa, Juan José Falcó, i de la directora general de Joventut, Laia Girós) a l’esforç fet per part dels agrupaments i l’Associació per no aturar l’activitat i adaptar la tasca educativa als protocols i a l’actual context.

La jornada va continuar amb el debat sobre les memòries del curs anterior i l’estat de comptes. També hi va haver temps però, per debatre propostes dels agrupaments escoltes com l’adhesió de l’Associació a la ILP Montseny, per protegir aquest entorn natural, i la creació d’una xarxa per donar resposta de manera més sostenible a les noves necessitats arran de la pandèmia. La primera  jornada d’AGO també va incloure l’agraïment a totes les persones que enguany deixen la Junta General i la Permanent i la presentació de les candidatures als nous càrrecs de la Junta Permanent.

Diumenge arrancava la segona jornada de l’AGO amb la presentació dels resultats de les votacions de dissabte que van donar llum verda a les dues propostes presentades i a la renovació de part de la Junta Permanent.

Amb els resultats clars era el torn del debat sobre els programes del nou curs. Uns programes presentats amb un nou format i que giren al voltant de sis projectes:

· L’elaboració d’un pla d’igualtat que permeti avançar en les pràctiques feministes.

· Redefinir els itineraris formatius i el futur de l’Escola FORCA.

· La concreció del Pla Estratègic de l’entitat que reculli tot el treball fet durant el V Congrés.

  · Donar continuïtat a la tasca de prevenció i gestió dels abusos sexuals infantils.

· Impulsar un projecte sobre justícia climàtica.

· La defensa dels drets dels infants i joves en l’actual context de pandèmia.

Amb els vots a favor de l’Assemblea, ara l’Associació té per endavant un curs marcat pel repte i el compromís de treballar per desenvolupar aquests projectes estratègics.


16/12/2020
Tancament de la 48a AGO


Participació virtual a l'AGO


Participació virtual a l'AGO


Participació virtual a l'AGO


Projectes aprovats a l'AGO