#NOTÍCIES

Crònica Signifo 2: la primera trobada internacional a Catalunya postpandèmia

Aquest cap de setmana Escoltes Catalans hem acollit la Signifo 2, una trobada de l’Spiriteco: la xarxa d’entitats de la WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts) i la WOSM (World Organization of the Scout Movement) que treballen pel desenvolupament espiritual. L’esdeveniment s’ha desenvolupat durant tres dies, del divendres 10 al diumenge 12 de febrer, i ha tingut lloc a l’Alberg de Xanascat de Barcelona, situat al barri de Vallcarca i els Penitents.  

Participants de Bèlgica, Itàlia, Romania, Eslovènia i Catalunya s’han reunit en la primera trobada internacional postpandèmia a casa nostra. Mitjançant activitats, jocs i dinàmiques, les membres dels diferents països han pogut treballar l’espiritualitat al voltant de les 5W que proposa la WOSM: welcome, work, wonder, wisdom i worship. Per fer-ho, s’han seguit els quatre passos del mètode escolta: explorar, reflexionar, connectar i decidir. A més, s’ha treballat en grups escollint una branca per tal d’aprofundir i poder crear una proposta concreta d’activitat que serveixi per incloure la dimensió espiritual en la tasca pedagògica dels agrupaments. 

La trobada ha gaudit de la participació d’Aina Milà, presidenta d’Escoltes Catalans, i Maria Vilàs, comissària general de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, en representació de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), qui han donat la benvinguda i obert amb un emotiu discurs la Signifo 2. De la mateixa manera, també hi ha participat, mitjançant videotrucada, Agnes Kauer, exmembre del Comitè Europeu de WAGGGS, tasca de la qual s’ha centrat en el desenvolupament espiritual. 

A més dels espais de treball, també hi ha hagut lloc per l’exploració i per descobrir la ciutat mitjançant una gimcana amb joc de pistes amb parada obligatòria, com no podia ser d’altra manera, a la nostra Seu. Per tal d’apropar una mica més la cultura catalana a les participants acollides, la jornada del dissabte ha culminat en una calçotada tradicional al Restaurant Mussol. 

Tot plegat, ha resultat en una trobada molt satisfactòria tant per l’equip organitzatiu, format per membres de l’Equip Internacional d’Escoltes Catalans, com per les persones de les diferents entitats escoltes. Ens acomiadem de la Signifo 2 amb la voluntat de continuar teixint xarxa amb les organitzacions de l’escoltisme i guiatge d’arreu del món, així com de retrobar-nos amb les participants amb qui hem compartit aquest cap de setmana. 


14/02/2023
Participants de la Signifo 2, 2023


Treball en grups petits a la Signifo 2, 2023


Calçotada tradicional dissabte a la nit, 2023


Dinàmica per treballar l'espiritualitat a la Signifo 2, 2023