#NOTÍCIES

Donem la benvinguda als campaments d’estiu!

Avui, 26 de juny, marxen de campaments els primers agrupaments de l’associació. Infants i joves gaudiran de l’oportunitat de conviure amb companyes, caps i intendents en un entorn natural durant uns quants dies d’estiu. Mitjançant activitats pedagògiques preparades pel seu grup de manera específica, descobertes i moltes aventures, se’n duran d’aquesta experiència diversos aprenentatges, així com moments inoblidables amb la resta de membres de l’agrupament.

Sens dubte, els campaments són un dels moments més esperats de l’any pels membres de les unitats des de les més petites a les més grans, i les seves referents. Per molts follets serà la primera vegada que passaran tants dies fora de casa i lluny de la seva família, però això no impedirà que s’ho passin en gran. A més, aquests dies d’estiu serviran per donar un tancament col·lectiu al curs, fins que al setembre o l’octubre, els agrupaments escoltes reprenguin l’activitat amb les mateixes ganes i il·lusió de sempre. 

Aquest estiu, la majoria de campaments tindran lloc arreu de Catalunya, ja sigui en un terreny de manera fixa o en forma de ruta a peu. Per aquells qui decideixen marxar fora, els destins més escollits són el País Basc, Astúries i Menorca. En el cas dels qui fan campaments internacionals, recorreran territoris com Itàlia, Portugal, França o, el més llunyà, Hongria. La majoria d’aquests campaments a l’estranger han estat planificats i treballats durant tot el curs amb la participació activa de les joves que formen part de l’agrupament.

A més, seguim treballant amb l’objectiu de mantenir una bona qualitat pedagògica als nostres campaments, així com de promoure la consciència i la sostenibilitat a través de la col·laboració amb l’Economia Solidària, tal com indiquen les línies estratègiques de l’associació. Mitjançant processos interns de revisió dels projectes pedagògics, assegurem un alt nivell de qualitat i entorns segurs en l’activitat al cau i fora d’aquest. En aquest sentit, apliquem protocols clars sobre ASI i violències masclistes per crear un entorn segur, respectuós i curós on cada participant pugui gaudir plenament de l’experiència d’aquests dies. Amb aquest enfocament i voluntat, creiem fermament que els campaments d’estiu són una oportunitat única per a l’aprenentatge, el creixement personal i la connexió amb altres persones amb interessos afins, en un entorn de confiança i inclusió. 


26/06/2023