#NOTÍCIES

El dol, les pèrdues i la incertesa protagonistes de la TROFO d’enguany.


També s’ha celebrat el SALT, la trobada formativa de les claneres de l’Associació.


Al llarg d’aquest cap de setmana 400 caps han reflexionat sobre el dol en la 16a Trobada de Formació (TROFO) d’Escoltes Catalans, la principal trobada formativa del curs. Un espai d’anàlisi i reflexió que cada any es dedica a una temàtica en concret i que enguany s’ha centrat a abordar les pèrdues i com acompanyar a infants i joves en aquests processos de dol i de canvi.

Al llarg dels dos dies les caps han analitzat com impacte el dol en una persona a nivell mental, físic, social, emocional i espiritual i han aprofundit en les etapes d’un procés de dol. L’objectiu és que les caps tinguin eines per identificar situacions de pèrdua, canvi i incertesa i que també tinguin recursos i estratègies per fer un bon acompanyament emocional en el dia a dia de l’agrupament.

L’associació Dol Lleida, el col·lectiu Som Provisionals; que treballa per posar la mort al centre per tal de cuidar la vida, el col·lectiu artístic  +QUE2, especialitzat en artteràpia,  l’espai Abilis, d’intervenció i investigació en el camp de la salut col·lectiva i la psicològa Carme Alimbau han participat activament de la TROFO. Dol Lleida ha estat l’encarregada d’introduir tots els conceptes relacionats amb les pèrdues i la resta de col·lectius han dinamitzat els diversos tallers que han servit a les caps per descobrir de manera vivencial rituals i eines per a l’acompanyament emocional.Des de principis d’any diverses persones de la Junta General de l’Associació també s’han estat preparant i formant per poder treballar i dinamitzar activitats amb les caps al llarg d’aquesta TROFO. Una trobada que de nou s’ha organitzat de manera virtual per tal de complir amb les mesures sanitàries.

En paral·lel a la TROFO també ha tingut lloc el SALT la trobada formativa de les claneres de tots els agrupaments. Al llarg del cap de setmana un centenar de claneres han dut a terme dinàmiques de coneixença, activitats de cohesió i també tallers relacionats amb el dol, la pèrdua i la gestió de la incertesa.

SALT durant el cap de setmana

15/03/2021
, ,