#NOTÍCIES

La 17a TROFO retorna a la presencialitat amb un rècord d’assistència

Dissabte d’activitat intensa per a les més de 500 caps i claneres que han participat en la 17a TROFO i al SALT, les trobades formatives més importants del calendari associatiu d’Escoltes Catalans.

Durant tota una jornada, s’han compartit formacions, debats i ponències que enguany s’han centrat en el mètode escolta i el rol de cap. La temàtica d’aquest any s’ha escollit per reforçar els coneixements i donar resposta a les necessitats dels agrupaments després d’un període d’incertesa provocat per la pandèmia. Aquesta edició ha pogut tornar a la presencialitat després que l’anterior s’hagués hagut de celebrar de forma virtual a causa de la Covid-19. L’entusiasme ha estat evident: aquesta ha estat la TROFO més multitudinària dels últims anys.

Les assistents arribaven a ben d’hora a l’escola Pau Casals del Vendrell, l’escenari que ha acollit l’acte. Aquest any, l’amfitrió ha estat l’agrupament local AE Tant Com Puc. Durant el matí, a la TROFO s’ha parlat sobre el mètode escolta, sobre què és, el com i el perquè l’apliquem. Paral·lelament, al SALT, l’espai formatiu destinat a les claneres, s’ha començat amb la descoberta de clans passats i amb les activitats que combinen reflexió i cohesió.

Després de dinar s’han reprès les trobades i les assistents s’han tornat a posar mans a l’obra. La segona part de la TROFO ha posat el focus en el rol de les caps, amb quatre dinàmiques simultànies sobre autocura i militància, rol d’acompanyant, compromís i responsabilitat i discurs polític. Les dinàmiques han corregut a compte de persones voluntàries de l’associació que, durant els últims mesos s’han format per l’ocasió. Arribant el capvespre, les caps claneres han assistit al tancament conjunt de la jornada. La TROFO i el SALT s’han acomiadat amb un sopar de germanor i un petit concert.


14/03/2022
,
TROFO i SALT 2022


caps durant una dinàmica de la TROFO


Claneres durant una dinàmica del SALT