#NOTÍCIES

La 18a TROFO se centra en l’Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans

Cap de setmana intens per a les més de 400 caps i claneres que han participat en la 18a TROFO i Clanbing, les trobades formatives més importants del calendari associatiu d’Escoltes Catalans. A les terres de Ponent, entre camps de presseguers florits, les participants han pogut conèixer i aprofundir en l’Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans. 

Aquest any, s’ha recuperat el format de dos dies de durada, que havia patit canvis a causa de la pandèmia, per tal de garantir un espai formatiu segur. Així doncs, al llarg del dissabte i el diumenge a Torres de Segre, les caps han pogut gaudir de ponències i dinàmiques de la mà d’entitats especialitzades d’àmbit nacional i local com l’Institut de Drets Humans de Catalunya, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, l’Observatori DESC, Entrepobles, l’Escola Popular de Balàfia, la Fundació Aspros, l’Associació Lika, el Sindicat d’Habitatge Eixample Dret, Fruita amb Justícia Social o La Closca Cooperativa d’Habitatge, entre d’altres. 

Després de la introducció a l’EGiBDH a través d’una ponència, les caps han pogut escollir en quina temàtica volien aprofundir durant els tallers de la tarda. L’endemà, s’han dut a terme diferents activitats per aterrar els nous coneixements i adaptar-los a cada etapa educativa.  

Paral·lelament i en els mateixos espais, l’Escola Carrassumada, la Biblioteca Guillem de Cervera i el pavelló poliesportiu, s’ha dut a terme el Clanbing. Es tracta d’una formació específica per a claneres, les joves que es troben en l’última etapa educativa de l’agrupament.  Aquest any se li ha donat un nou format a la trobada, on han pogut intercanviar experiències, compartir els seus projectes i formar-se al voltant de la justícia social. 

Tot plegat, ha resultat en un cap de setmana rodó, on hem pogut continuar formant-nos per desenvolupar millor la nostra tasca educativa i també, aprofitar l’ocasió per teixir vincles entre les membres de l’Associació, alhora que ens ho hem passat d’allò més bé a ritme de zumba, sardanes i varietats musicals diverses en els moments d’oci dels quals hem gaudit.

Tot això no hauria estat possible sense la feinada dels equips associatius, l’Estructura Tècnica i, evidentment, l’AE Turribus, agrupament que ens ha acollit en aquesta ocasió. Gràcies a totes per fer-ho possible. 

Recull fotogràfic de la trobada.


20/03/2023
Acte de benvinguda al pavelló de Torres de Segre


Llibreta de la TROFO 2023


Taller dinamitzat per l'Escola Popular de Balàfia


Taller dinamitzat per la Fundació Aspros


Claneres durant les dinàmiques del Clanbing diumenge al matí