#NOTÍCIES

Presentem el Protocol per a la prevenció i l’abordatge de les violències masclistes d’Escoltes Catalans

Des d’Escoltes Catalans presentem el Protocol per a la prevenció i l’abordatge de les violències masclistes aprovat el passat mes d’octubre, per tal de construir espais més segurs per a totes. El Protocol és una eina bàsica i necessària per a l’Associació, ja que les violències del sistema també es manifesten en els nostres espais associatius, agrupaments escoltes i Equip Tècnic. Així doncs, la seva creació era una demanda de les caps des de fa anys. 

El procés d’elaboració del Protocol, impulsat des del grup motor del projecte de Gènere i feminismes, amb l’acompanyament de Creación Positiva, s’ha dividit en tres fases principals de capacitació, elaboració i validació, i ha comptat amb la participació dels agrupaments en cadascuna d’elles. A més, s’ha elaborat des d’una perspectiva feminista interseccional, que reconeix poders i privilegis, així com els diferents eixos d’opressió que ens travessen: gènere i orientació, origen o racialització, classe social, etcètera. En aquesta mateixa línia, reflecteix que tant les dones com les persones LGTBIQ+ patim les violències masclistes i inclou totes aquestes diversitats, presents a Escoltes Catalans. 

El Protocol s’emmarca dins d’un Pla de Transició Organitzacional més ampli i impulsat pel projecte de Gènere i Feminismes. Des del 2020, la revisió interna i els canvis organitzacionals són una prioritat dins d’Escoltes Catalans, fent dels feminismes una aposta política per l’Associació. Així s’ha demostrat a la 50ª AGO del passat 19 de novembre, on s’ha aprovat per votació la proposta del Pla de Transició Organitzacional per tal d’esdevenir una entitat més feminista. 

Aquest curs, doncs, afrontem el primer any de la seva implementació mitjançant accions al voltant de cadascun dels cinc eixos que vertebren el Protocol: la prevenció, la detecció, l’atenció, la recuperació i la reparació. Seguim treballant en clau feminista per a defensar els drets de les nenes, joves, dones i dissidències als nostres espais i de manera estructural. Tal com diu l’Equip Gènere: si ens toquen a una, responem totes!


25/11/2022
Portada del Protocol per a la prevenció i l'abordatge de violències masclistes d'Escoltes Catalans