#NOTÍCIES

Recuperem els campaments de primavera!

Després de dos anys sense poder marxar de campaments de primavera i organitzant activitats alternatives, per fi aquestes vacances tornem a marxar! Serà a partir d’aquest cap de setmana quan més de 2.800 infants i joves de l’Associació començaran a gaudir d’uns dies de convivència conjunta, majoritàriament en un entorn natural. 

La durada d’aquests campaments de primavera varia entre 5 i 6 dies i són un tast del que infants, joves i caps viuran properament, durant els campaments d’estiu. El format, el destí i la temàtica de cada campament és diferent, ja que respon als interessos i inquietuds de cada unitat. 

La majoria dels campaments es duran a terme a Catalunya. És el cas per exemple de l’agrupament escolta Jaume I del Coll, de Barcelona. Totes les unitats de l’agrupament conviuran uns dies a Sarral, a la Conca de Barberà, on abordaran un dels tres objectius de l’agrupament per aquest curs: el treball de gènere. Celebraran el primer congrés de dones de la història on infants i joves, cada dia, coneixeran la trajectòria d’una dona experta en un camp professional diferent i reflexionaran sobre els motius pels quals ha estat invisibilitzada al llarg de la història.

Un altre agrupament que també marxa amb totes les unitats juntes és l’AE Gratacims, de Castelldefels. En aquest cas a Masssalcoreig, al Segrià, on a través de jocs i dinàmiques revisaran amb una mirada crítica i amb perspectiva de gènere els contes tradicionals i populars.

També hi ha agrupaments que opten per fer aquests dies una ruta pel territori. La majoria per diversos punts de Catalunya, com les raieres de l’AE la Mulassa, de Reus, que faran la ruta Reus-Montserrat. També hi ha algun agrupament que es desplaçarà una mica més, com les raieres de l’agrupament escolta Makalu, de Sant Feliu de Codines, que després de dos anys recuperem la tradició de fer un tram del camí de Sant Jaume, en concret entre Pamplona i Logroño.

Independentment de si es fa una ruta pel territori, campaments a la natura o es desenvolupa un projecte d’aprenentatge i servei, durant aquests dies infants i joves s’allunyen del seu entorn quotidià, viuen aventures, cooperen en grup i aprenen. I tot plegat és possible gràcies a la dedicació voluntària i esforç de les caps.


07/04/2022
AE La Mulassa durant els campaments d'estiu


AE Alosa durant els campaments d'estiu


AE Alosa durant els campaments d'estiu