#NOTÍCIES

Una Diada del Pensament Escolta per reivindicar-nos #SempreEscoltes


El 22 de febrer és un dia assenyalat per l’escoltisme arreu del món. Celebrem la Diada del Pensament un dia per reflexionar sobre el moviment escolta i la nostra trajectòria. Enguany arribem a aquesta diada sense poder dur a terme la nostra activitat de manera presencial i després d’un any molt complicat per la pandèmia. Tot i la incertesa i les restriccions imposades, tant a nivell associatiu com els agrupaments escoltes, seguim mantenint l’activitat de manera virtual, amb l’objectiu que infants i joves no perdin el vincle amb el cau.

Unes dificultats que no ens aturen. Seguim endavant, adaptant-nos a la situació i convençudes que la nostra tasca educativa és essencial i que cal reivindicar-la. Precisament per això, aquest any dediquem la diada a visibilitzar que malgrat tot, som i serem #SempreEscoltes.

Ens acompanya l’Antoni Zabala, pedagog i patró de la Fundació Escolta Josep Carol, que en una conversa amb la Júlia Petit, presidenta d’Escoltes Catalans, reflexionen sobre algunes d’aquestes dificultats, sobre els reptes educatius que la pandèmia ens deixa sobre la taula i sobre les respostes podem donar des de l’escoltisme.
També ho fem a través de les xarxes socials, mostrant el convenciment de les caps dels agrupaments i de les persones que integren els equips associatius de què passi el que passi sempre seran escoltes.

En aquesta diada també fem una crida a totes les persones que en el seu moment van formar part d’un agrupament escolta perquè s’uneixin a Amescoltes, la xarxa de suport a l’escoltisme i a Escoltes Catalans perquè elles també són #SempreEscoltes.


22/02/2021