#NOTÍCIES

Una guia per ajudar a detectar casos de bullying

L’Àmbit Pedagògic ha elaborat una guia per a la detecció i actuació d’un cas de bullying. La guia, que s’ha distribuït entre les caps dels agrupaments, pretén ser un suport davant la sospita d’un cas dins de l’agrupament. Una eina que recull aquells indicadors i elements que han de fer posar en alerta d’un possible cas de bullying i recomana tot un seguit de passos a seguir, des de com fer una anàlisi dels rols dins de la unitat fins a com identificar totes les possibles causes per poder treballar i dur a terme accions més específiques. 

Tot i que la guia no contempla la vessant preventiva dels casos de bullying de manera explícita, es recullen algunes activitats o dinàmiques en aquesta línia per tal d’evitar aquest tipus de situacions. Són recursos per treballar el bullying amb les diferents branques i a través de diferents formats: jocs, pel·lícules, cinefòrums etc. 

La guia es va presentar als agrupaments al maig i és el resultat d’un treball que va començar el curs passat amb l’objectiu d’ajudar als agrupaments a diferenciar casos de bullying d’altres problemes de cohesió. Aquest treball es completarà amb una formació sobre bullying i ciberbullying organitzada per l’Escola FORCA i que es durà a terme properament.


07/06/2021
,
Portada de la guia
Portada de la guia