#POSICIONAMENTS

8M – Dia Internacional de la Dona Treballadora

Com cada 8 de març des d’Escoltes Catalans ens posicionem, amb motiu del Dia Internacional de la Dona treballadora, al costat de la lluita feminista.

Perquè avui agafem de la mà a totes aquelles que estem cansades. Cansades d’un sistema cis hetero patriarcal que ens silencia. Cansades d’un sistema que ens oprimeix dia rere dia per ser nena, dona, identitat dissident, racialitzada, de classe obrera i lesbiana. Cansades d’un sistema que coneix molt sobre violència i poc sobre justícia. Cansades d’un sistema que ens empresona i ens assassina. Cansades, d’aquest sistema capitalista, racista, patriarcal i capacitista.

La nostra millor arma és l’educació i com a educadores cada dia lluitem perquè els infants i joves que ens envolten no creixin en la por, sinó amb la valentia. Eduquem perquè es qüestionin, es repensin i es deconstrueixin per aconseguir un món on la violència sigui impensable. On puguem deixar de sobreviure i començar a viure.

Cada dia és 8 de març, cada dia és un dia de lluita. Però avui en aquesta lluita ens sentirem més acompanyades, perquè avui omplirem els carrers dels nostres barris i pobles per reivindicar el que és nostre!


08/03/2023




Relacionades