NOTA DE PREMSA

Escoltes Catalans publica Amb Dret a Transformar, la guia per impulsar projecte educatius per la justícia global

>> L’Associació referma la seva aposta per treballar des d’un enfocament de gènere i basat en drets humans

>> Es complementa amb formacions virtuals que es realitzaran els dies 2 i 4 de març.

Barcelona, 17 de febrer de 2021:  Escoltes Catalans publica la guia Amb Dret a Transformar, guia per impulsar projectes educatius per la justícia global. Una publicació que implica fer un pas més i passar a l’acció després que l’Associació es va comprometre durant el V Congrés (l’espai de debat intern celebrat a l’octubre on es van definir les línies polítiques i educatives de l’entitat) a impulsar el feminisme i la justícia global en la seva tasca educativa.

Amb dret a transformar és un projecte clau per acompanyar als agrupaments escoltes i als equips de caps (joves educadors i educadores voluntàries) a realitzar un canvi en la manera en què dissenyen i desenvolupen projectes educatius al territori. La guia defineix què implica aquest nou enfocament, els passos a seguir per dur a terme projectes que transformin relacions de poder i entra en el detalls: des de com analitzar el context i l’entorn, quines preguntes cal plantejar-se fins a com dur a terme el projecte i amb quins indicadors fer-ne seguiment. Un treball que ha comptat amb el suport de la consultoria Obliqües.

De la guia se n’han fet dues edicions, una física i l’altra digital perquè pugui ser útil per a entitats i organitzacions interessades en realitzar projectes des d’un enfocament de gènere i basat en drets humans.

Per complementar la guia, l’escola Forca organitzarà dues formacions virtuals sobre com aplicar l’enfocament de gènere i basat en drets humans als projectes educatius el proper 2 i 4  de març. Uns tallers oberts a tothom que estigui interessat en la defensa dels drets humans.

Amb dret a transformar es presentarà públicament a l’abril durant les jornades Canviar l’escola per canviar el món que organitza Lafede.cat.


17/02/2021
portada guia Amb dret a transformar
Guies Amb dret a transformar


idex guia Amb dret a transformar
Índex de la guia


Guia Amb dret a transformar
Guia Amb Dret a transformar