NOTA DE PREMSA

Més de 400 joves defineixen el futur d’Escoltes Catalans aquest dissabte durant el V Congrés

S’organitzaran 14 debats simultanis al voltant de l’educació d’infants i joves i el rol social i polític de l’Associació.

Amb les conclusions que s’extreguin s’elaborarà el pla estratègic de l’entitat.

El V Congrés d’Escoltes Catalans es celebrarà en format virtual.

Barcelona 22 d’octubre de 2020.- Més de 400 joves d’Escoltes Catalans entre caps (educadores voluntàries) i claneres (joves en l’última etapa educativa de l’agrupament) participaran, aquest dissabte 24 d’octubre, en el V Congrés, un espai per analitzar i repensar la tasca educativa que es duu a terme des dels agrupaments escoltes i també a nivell associatiu per tal d’adaptar-la als reptes socials actuals.

Al llarg del V Congrés els i les joves reflexionaran sobre el seu paper com a educadores, com afavorir l’apoderament infantil i juvenil, la implicació social i política dels agrupaments escoltes i el conjunt de l’Associació en les lluites compartides, a nivell local i global, així com la contribució a la construcció nacional, sempre des d’una perspectiva juvenil, entre moltes d’altres qüestions. De les conclusions que s’extreguin de tots els debats en sorgiran les noves línies polítiques i estratègiques d’Escoltes Catalans pels propers anys.

Escoltes Catalans organitza cada 10 anys aproximadament un congrés. El d’aquest proper dissabte es celebra per primera vegada en format virtual per tal d’afavorir el compliment de les mesures imposades degut a la COVID-19. L’adaptació a aquest format implica un repte logístic i associatiu ja que, per primera vegada, l’associació gestionarà la participació i presa de decisions col·lectives per vies telemàtiques. Precisament en l’actual context, l’entitat considera més necessari que mai teixir una proposta encaminada a la defensa dels drets dels infants i joves i a garantir la implicació política del jovent en els debats públics. El V Congrés serà la culminació d’un treball intern previ realitzat durant el curs anterior per tal de reflexionar al voltant dels 14 eixos de debat.

El V Congrés arrencarà aquest dissabte 24 d’octubre a partir de les 10h del matí i s’allargarà fins a les 19h. L’acte de clausura, conduït per la periodista Bea Doudu, comptarà amb la participació de la Secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, la Sra. Georgina Oliva i la Directora General de Joventut, la Sra. Laia Girós.


22/10/2020