#NOTÍCIES

Amb dret a transformar. La guia definitiva per avançar en justícia global des de l’educació


Una de les apostes estratègiques de l’Associació sorgida del V Congrés és treballar per la justícia global des d’una perspectiva juvenil. Però com adaptar i repensar els projectes educatius per enfocar-los en la defensa dels drets humans? El primer pas és entendre què implica aquest nou plantejament i d’aquesta necessitat ens sorgeix la guia Amb dret a transformar. La guia per impulsar projectes educatius per la justícia global. Elaborada conjuntament amb Obliqües, la guia, que es va gestar durant el curs 2019-2020, arrenca des de la base, definint conceptes claus com què és l’enfocament de gènere, l’educació per al desenvolupament o a què ens referim quan parlem de justícia global.  A partir d’aquí planteja les eines i recursos per facilitar a les caps el disseny, seguiment i avaluació de projectes educatius per transformar les relacions de poder i impulsar un desenvolupament humà sostenible. 


Amb la guia ja publicada i per completar aquest procés de canvi de mirada sobre les projectes s’han organitzat les formacions : Com apliquem l’enfocament de gènere i basat en drets humans als projectes educatius? Dos tallers que es duran a terme els dies 2 i 4 de març, de 18:30 a 20h, en format virtual i en els quals s’abordarà aquest nou enfocament des d’una part teòrica i pràctica. Per poder assistir a les formacions cal fer una inscripció prèvia.


La guia és l’última incorporació a la col·lecció Apunts del Cau d’Escoltes Catalans i s’ha n’ha fet dues edicions. Una física que es distribueix a tots els agrupaments i també se n’ha editat una versió digital per a la consulta online. La guia es presentarà públicament a l’abril durant les jornades Canviar l’educació per canviar el món organitzades per LaFede.cat.


15/02/2021
Guia Escoltes Catalans Amb dret a Transformar
Guia Amb Dret a transformar


Imatge interna de la guia
Imatge de l'interior de la guia


Cartell formacions
Cartell de les formacions per aplicar l'EGiBDH als projectes educatius