#NOTÍCIES

Els equips associatius es formen en prevenció dels ASI

El treball de prevenció i gestió dels abusos sexuals infantils, que en els darrers anys estem desenvolupant a l’Associació per fer dels agrupaments espais més segurs, té en la formació un dels seus pilars fonamentals. Una formació que no se centra només en les caps dels agrupaments i en les integrants del Grup Motor del projecte. Aquesta és un eix transversal, que inclou totes les persones que formen part de l’entitat.

Per aquest motiu, el passat diumenge una quinzena d’integrants dels equips associatius dels àmbits econòmic, pedagògic i de vegueries i de l’estructura tècnica van participar en una formació a Montcada i Reixac sobre prevenció i abordatge dels abusos sexuals a infants a joves. Una trobada que és el segon any consecutiu que es du a terme. Aquest any la sessió ha estat dedicada, per una banda, a conèixer amb profunditat el Protocol d’abordatge dels abusos sexuals infantils i altres maltractaments d’Escoltes Catalans i  treballar conceptes com el consentiment, l’autocura, els límits, els silencis, entre d’altres, en relació als abusos sexuals infantils. De l’altra, les participants van reflexionar sobre les situacions de risc que el propi mètode escolta pot generar, com detectar-les i de quina manera es poden treballar a l’agrupament, amb l’acompanyament dels equips, per poder enfocar aquestes situacions des d’una mirada preventiva.

Durant la formació també van analitzar quin tipus de suport i acompanyament poden donar els equips, des de tots els àmbits de l’Associació i van treballar en una proposta d’acollida per a noves membres associatives, en relació a l’aposta de prevenció dels ASI. Finalment, també van tenir un espai per reflexionar sobre la justícia restaurativa i la possible aplicació d’aquest model d’actuació en l’abordatge que fem dels casos d’ASI.

La formació en prevenció dels ASI no s’atura i en les propers setmanes es durà a terme una altra sessió, aquest cop dirigida específicament a les caps de l’Associació i amb la Fundació Vicki Bernadet


27/04/2022
,
Integrants dels equips associatius durant la formació
Integrants dels diversos equips associatius durant un moment de la formació


Integrants dels diversos equips associatius durant un moment de la formació


Integrants dels diversos equips associatius durant un moment de la formació