#NOTÍCIES

En marxa el nou Pla Estratègic d’Escoltes Catalans

Després d’un any de feina, presentem el Pla Estratègic d’Escoltes Catalans. Un document  que marca el camí que ha de seguir l’Associació en els propers anys, establint els objectius i línies estratègiques que vehiculen tota la tasca de la nostra entitat. El Pla Estratègic estarà vigent fins al 2026 i persegueix cinc objectius principals: posar les persones al centre de l’activitat d’Escoltes Catalans, garantir el coneixement i millora de l’aplicació del projecte educatiu escolta, esdevenir un agent educatiu capaç d’incidir en l’àmbit social i polític, fer créixer l’escoltisme laic i reestructurar l’Associació per tal de garantir la participació i la governança democràtica. Per a fer-ho, estableix unes actuacions per a donar resposta als objectius marcats. En consonància amb això, tots els programes aprovats per a aquest curs beuen dels objectius i línies estratègiques que formen el Pla Estratègic. 

Per entendre l’origen d’aquest projecte ens hem de remuntar a l’octubre de 2020, quan després de 10 anys, se celebrava el V Congrés d’Escoltes Catalans. Aquest espai sorgia de la necessitat d’establir nous horitzons per a l’Associació després que l’Assemblea decidís no fusionar el moviment escolta català. Al V Congrés, que va reunir a 400 caps i claneres en format virtual, portava a l’esquena tots els aprenentatges adquirits durant el procés de fusió i a través de 14 debats va establir els reptes de futur que havia d’encarar l’entitat. Entre els acords es trobava el compromís per a construir una societat i una associació feminista, la defensa de la justícia global des de la tasca educativa i un replantejament de l’estructura organitzacional de l’entitat per tal de posar els infants al centre. Les conclusions del Congrés quedarien recollides en un Pla Estratègic que conforma el full de ruta d’Escoltes Catalans durant els pròxims anys.

El procés d’elaboració del Pla s’ha fet de forma participada des de diferents fòrums associatius i amb l’acompanyament de la consultoria Tandem Social. Es va començar a treballar al Consell General i en primera trobada d’Equips dels primers mesos de 2021, on es van desenvolupar les primeres etapes de la seva construcció. A mesura que anava agafant forma, els agrupaments aportaven  matisos i esmenes fins que, finalment es va presentar el  el projecte definitiu al Consell General del 29 de maig. Ja a finals de novembre, l’Assemblea General en va ratificar l’aprovació i amb aquesta, ha donat el tret de sortida a tota la tasca Escoltes Catalans perquè, sota el paraigua del nou Pla Estratègic, segueixi enfortint i fent créixer l’escoltisme laic català. 


09/12/2021