#POSICIONAMENTS

23-S. Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual

Avui, 23 de setembre, es commemora el Dia Internacional per la Visibilitat Bisexual. El 1999 Wendy Curry, Michael Page i Gigi Raven, tres activistes americanes pels drets bisexuals, van escollir l’aniversari de la mort de Sigmund Freud -el primer teòric conegut que consideres la bisexualitat com a una orientació més-, per reivindicar l’orgull i els drets bisexuals.


Escoltes Catalans, llancem aquest Manifest per tal de conscienciar-nos de la vital importància d’aquesta lluita i de totes les que persisteixen al seu voltant; sent, la bisexualitat, una orientació totalment invisibilitzada -inclús dintre el propi col·lectiu-, negada i desmentida en nombroses ocasions per persones que no creuen en la seva validesa, i totalment rebutjada per una societat heteronormativa, patriarcal i binarista.


Així nosaltres, com a educadores, ens adherim a aquesta lluita, i us animem a crear espais segurs d’aprenentatge, de respecte i de diversitat afectivo-sexual. A més, us encoratgem a buscar referents bisexuals, a preservar la història i la memòria d’aquesta lluita i fer del nostre dia dia al cau, un afany per aconseguir un món més inclusiu, segur i divers.


23/09/2020
Posicionament Escoltes Catalans en el Dia Internacional per la Visibilitat Bisexual