#POSICIONAMENTS

23S – Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual

Avui, dia 23 de setembre, es commemora el Dia Internacional per la Visibilitat Bisexual. El 1999, Wendy Curry, Michael Page i Gigi Raven, tres activistes americanes que lluitaven pels drets de les persones bisexuals, van escollir aquest dia per reivindicar l’orgull i els drets bisexuals. A més, aquest dia coincideix amb la mort de Sigmund Freud, el primer teòric conegut que va considerar la bisexualitat una orientació més.

Per això, des d’Escoltes Catalans, ens pronunciem un cop més avui, per reivindicar i visibilitzar aquesta lluita i cadascuna de les realitats que l’envolten. La bisexualitat és una orientació totalment invisibilitzada -inclús dins del mateix col·lectiu- i negada i desmentida en nombroses ocasions per persones que no creuen en la seva validesa.

Com a agents de canvi social, lluitem perquè els nostres infants creixin en una societat que entengui la diversitat d’identitats i orientacions com una riquesa i no com una anomalia. Per això cal preservar i vetllar per la història i la memòria del col·lectiu i la seva lluita, i fer del nostre dia a dia al cau, un afany per aconseguir un món més inclusiu, segur i divers.

Així, alcem-nos avui i cada dia al costat de la lluita dissident. Us encoratgem, com a educadores i acompanyants, a treballar sota una mirada feminista i una perspectiva interseccional amb l’objectiu de construir espais segurs, llenguatges inclusius i actituds transformadores que ajudin als nostres infants i joves a créixer i desenvolupar-se en espais lliures i lluny del sistema heteropatriarcal i binari.


23/09/2022
Relacionades