#POSICIONAMENTS

26-O: Dia de la Visibilitat Intersexual

Avui, 26 d’octubre, se celebra el Dia de la Visibilitat Intersexual, que té com a objectiu donar veu a un col·lectiu moltes vegades invisibilitzat. Aquesta data sorgeix per commemorar la primera protesta d’aquest col·lectiu a Boston, el 1996 d’aquest mateix dia.

La intersexualitat és un dels àmbits menys coneguts de la lluita LGTBI i compta amb un grau de patiment molt alt amb una invisibilitat extrema. Tal com defineix Laura Inter, activista intersexual fundadora i coordinadora de l’organització Brújula Intersexual a Mèxic, la intersexualitat és un terme general que s’utilitza per a una varietat de situacions en les quals, una persona neix amb característiques sexuals (genitals, gònades, nivells hormonals, patrons cromosòmics) que no semblen encaixar en les definicions típiques de masculí o femení. Per tant, trobem un altre cop com l’estructura rígida atempta contra la llibertat i els drets pel fet de no poder-se encabir sota les dues grans etiquetes de dona i home.

Moltes vegades aquestes persones són sotmeses a discriminació i violència en el moment en què comparteixen en el seu entorn social la seva variació intersexual. Sovint aquesta violència i discriminació sorgeix de la ignorància. Per aquesta raó, des d’Escoltes Catalans trobem molt necessari conscienciar-nos amb el paper que tenim com educadores que volem construir un espai còmode i segur per a totes les persones. Aquest treball comença amb la visibilització del col·lectiu, així com obtenint coneixement crític per tal de trencar amb els mites i els conceptes erronis d’aquest grup anomenat, falsament, “tercer sexe”.


26/10/2021
Dia intersexualitat
Relacionades