#POSICIONAMENTS

28 J – Dia Internacional de l’orgull LGTBIQ+

Avui, 28 de juny del 2023, ens alcem un any més per denunciar la violència judicial, estatal, laboral, personal, física i psíquica que pateixen dia a dia les membres del col·lectiu LGTBIQ+.

En una diada com aquesta volem recordar els orígens d’aquesta lluita: el 1969 a Stonewall es van desencadenar un seguit de manifestacions i revoltes per part de joves i adultes racialitzades, trans, drags, queer… que es van enfrontar a l’autoritat i per lluitar i aconseguir els drets del col·lectiu. En un dia com aquell van donar el cos i la vida pels seus drets i després de més de 50 anys ho seguim fent.

Perquè en ple 2023 a Catalunya i a l’Estat espanyol tenim un augment del feixisme que atempta cada vegada més contra les nostres vides. Ho veiem cada dia en els discursos d’odi, en les pancartes de partits de la ultradreta o en les agressions LGTBIQ+fòbiques en metros i carrers. Cal seguir lluitant, educant i construint noves maneres de viure, sense estereotips ni estigmes, combatent el sistema que ens segrega i unint-nos per vèncer-lo, ja que juntes som més fortes.

Per això, des d’Escoltes Catalans i com a agents educadores, us encoratgem a alçar les veus avui i cada dia, en record a les víctimes del feixisme i per la lluita i resistència de totes les persones travessades per l’opressió sistemàtica i visceral d’un sistema defectuós i hetero capitalista que travessa el gènere, l’ètnia i la classe a parts iguals, i que s’aprofita de la nostra lluita per lucrar-se econòmicament sota la imatge del progressisme. Us encoratgem a educar a nens i nenes en perspectiva de gènere per poder desmuntar els discursos d’odi i donar totes les referents i veus que les nenes i joves LGTBIQ+ necessiten per créixer segures i empoderades.

Per un orgull LGTBIQ+ anticapitalista i de forta lluita.


28/06/2023
Relacionades