#POSICIONAMENTS

28J Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+

Avui, 28 de juny del 2021, ens alcem un any més en denúncia contra la violència judicial, estatal, laboral, personal, física i psíquica que pateixen dia a dia les membres del col·lectiu LGTBI+.

Seguim recordant els fets que van tenir lloc el 1969 a Stonewall, un seguit de manifestacions i revoltes per part de joves i adultes racialitzades, trans, drags, queer, etc. que van tenir com a objectiu enfrontar-se a l’autoritat i lluitar per tots i cadascun dels drets del col·lectiu. Tot i que han passat més de 50 anys, cal seguir lluitant dia a dia per alliberar tots els espais possibles d’agressions LGTBI+fòbiques, ja que actualment, trobem més de 70 països arreu del món on pertànyer al col·lectiu suposa un delicte constitucional. Tanmateix a Catalunya, aquest 2021, més de 80 persones han denunciat haver patit algun tipus d’agressió per raons LGTBI+fòbiques, i per això cal seguir lluitant, educant i construint noves maneres de viure, sense estereotips ni estigmes, combatent el sistema que ens segrega i unint-nos per vence’l, ja que juntes som més fortes. 

Per això des d’Escoltes Catalans i com a agents educadores, us encoratgem a alçar les veus avui i cada dia, en record a les víctimes del feixisme i de la lluita i resistència de totes les persones travessades per l’opressió sistemàtica i visceral d’un sistema defectuós i hetero capitalista que travessa el gènere, l’ètnia i la classe a parts iguals, i que s’aprofita de la nostra lluita per lucrar-se econòmicament sota la imatge del progressisme. Us encoratgem a educar en perspectiva de gènere i donar totes les referents i veus que les nenes i joves LGTBI+ necessiten per créixer segures i empoderades.

Per un orgull LGTBI+ interseccional i anticapitalista.


28/06/2021
Relacionades