#POSICIONAMENTS

31M – Dia Internacional de la Visibilitat Trans

Avui, 31 de març, volem commemorar el dia internacional de la Visibilitat Trans per dotar d’espai i veu al col·lectiu Trans, un dels col·lectius més oprimits i invisibilitzats del moviment LGTBI+, així com també, el dia 15 de març, que la FELGTB (Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales) va escollir per donar la importància al canvi legislatiu que es va aprovar l’any 2007 amb relació al canvi de nom i sexe dels documents d’identitat.

Aquest 2023 s’ha fet una passa més amb la llei trans que permet l’autoidentificació de gènere a Espanya. Però encara queda molt de camí per endavant. Les institucions i part de la societat, encara tenen actituds discriminatòries envers gran part del col·lectiu LGTBI+ posant obstacles i murs a l’hora d’aconseguir drets bàsics i fonamentals com el dret a la seguretat i a la no-discriminació.

Des d’Escoltes Catalans ens pronunciem avui i cada dia al costat de la lluita de les persones Trans, i us encoratgem, com a educadores i acompanyants, a treballar sota una mirada Transfeminista i una perspectiva interseccional per tal de construir espais segurs, llenguatges inclusius i actituds transformadores que ajudin a infants i joves a créixer i desenvolupar-se lluny del binarisme i la transfòbia.


31/03/2023
Relacionades