#POSICIONAMENTS

31M- Dia Internacional de la Visibilitat Trans

Avui, 31 de març, commemorem el Dia Internacional de la Visibilitat Trans, una data escollida per Rachell Crandall ara ja fa dotze anys, al adonar-se de la falta de dies que es dediquessin a dotar d’espai i veu al col·lectiu trans, un dels col·lectius més oprimits i invisibilitzats del moviment LGTBI+. Trobem altres dates també destinades a reivindicar la lluita i visibilitat trans, com el 15 d’aquest mateix mes de març, la data escollida per FELGTB (Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales) per recordar la importància que va tenir el canvi legislatiu que es va aprovar el 2007 en relació al canvi de nom i sexe dels documents d’identitat.

Tot i els avenços, encara queda molt camí per endavant. Les institucions i part de la societat, encara tenen actituds discriminatòries envers gran part del col·lectiu LGTBI+ posant obstacles i murs a l’hora d’aconseguir drets bàsics i fonamentals com el dret a la seguretat i a la no-discriminació. 

Des d’Escoltes Catalans ens pronunciem avui i cada dia, al costat de la lluita de les persones trans, i us encoratgem, com a educadores i acompanyants, a treballar sota una mirada transfeminista i una perspectiva interseccional per construir espais segurs, llenguatges inclusius i actituds transformadores que ajudin a infants i joves a créixer i desenvolupar-se lluny del binarisme i la transfòbia.


31/03/2021
Dia Internacional de la Visibilitat Trans