#POSICIONAMENTS

Posicionament sobre l’acampada a la plaça universitat #Generació14O

(Davant de l’excepcionalitat del moment i, per primer cop, les quatre grans entitats de l’associacionisme educatiu emeten un comunicat conjunt)

Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans, Esplais Catalans [i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya] som associacions de joves i per joves que des del voluntariat contribuïm al desenvolupament integral d’infants i joves a través d’una educació transformadora. 

Entenem que les joves que han decidit acampar al bell mig de Plaça Universitat ho fan, no tan sols per denunciar la dificultat de desenvolupar-se en una societat adultocèntrica, sinó també, per denunciar el futur que els espera.

En el marc de la repressió i la brutalitat policial, pels valors sobre els que es fonamenten els nostres idearis i des dels quals eduquem, davant del moment excepcional que estem vivint, volem:

  • Donar tot el suport als i les joves que han decidit acampar. Entenem que és fruit d’una visió crítica, alhora que constructiva de la societat. Una proposta legítima de protesta des de la no-violència. Un espai necessari d’apoderament juvenil i autogestió. 
  • Compartir les seves reivindicacions pel que fa als drets i llibertats col·lectives fet que implica aturar la brutalitat policial, l’amnistia  total contra totes les preses polítiques,  el retorn segur de les exiliades, la restitució dels drets civils i polítics vulnerats per la sentència del Tribunal Suprem i la negociació d’un referèndum d’autodeterminació.
  • Reivindicar un present i un futur digne per les joves del nostre país, tot garantit l’accés a un habitatge digne, apostant per una societat feminista per garantir l’equitat entre homes i dones, donant respostes reals a l’emergència climàtica.
  • Sumar-nos a l’acampada amb  caps i monitors de les nostres entitats amb les tendes dels seus agrupaments/esplais. 
  • Fer una crida al conjunt de la societat per a donar suport i valorar positivament que la joventut del nostre país s’autoorganitzi per a millorar la nostra societat.

30 d’octubre de 2019


30/10/2019


Relacionades