#POSICIONAMENTS

L’escoltisme: un mur infranquejable contra el feixisme

L’escoltisme és el moviment infantil i juvenil més gran a nivell internacional. Un moviment educatiu que treballa l’educació en valors perquè infants i joves esdevinguin ciutadanes compromeses en el seu entorn local. És des dels agrupaments escoltes dels barris i pobles del nostre país, on treballem dia a dia per un model de persona que, entre d’altres, posi en valor la diversitat com una font de riquesa i aprenentatge col·lectiu.

És justament per això, per la nostra condició d’educadores que observem amb preocupació com el discurs de l’odi i de la discriminació es consolida en els nostres carrers i places, arreu del territori català, en el conjunt del marc europeu i a escala global. Després d’anys de conquestes socials veiem amb neguit, tristesa i enuig com el racisme, la xenofòbia, la islamofòbia, la LGTBIfòbia, el masclisme i en definitiva, la discriminació cap a col·lectius i persones de la nostra societat, corren impunement pels nostres carrers.

L’extrema dreta, el feixisme, s’obre pas a les institucions amb discursos populistes que lluny de solucionar els problemes de la gent, mira de confrontar els uns amb els altres per aconseguir rèdits electorals. Alhora, els mitjans de comunicació contribueixen al blanqueig de la ultradreta, normalitzant també aquest discurs de l’odi que s’oposa totalment als valors que des de l’escoltisme promovem.

Davant de la propera convocatòria electoral de diumenge que definirà la configuració dels governs locals i del parlament europeu i alhora assumint el nostre paper apartidista, volem:

  • Denunciar l’alarmant pujada de l’extrema dreta que es constata en les darreres convocatòries electorals que hem viscut. Denunciar, també, la normalització i el blanqueig del discurs de la por, l’odi i la discriminació als mitjans de comunicació.
  • Cridar al conjunt de la societat a la participació de les diverses eleccions que s’han d’esdevenir i aprofitar la jornada de reflexió per visualitzar aquesta realitat i actuar amb responsabilitat fent partícips els infants i joves.
  • Mostrar el nostre compromís a continuar treballant des de l’educació en valors, poble a poble, ciutat a ciutat, barri a barri, per a construir una societat més diversa, més justa i, en definitiva, més lliure.
  • Continuar denunciant públicament el creixement dels plantejaments ideològics que engloba l’ultradreta, sensibilitzant la societat davant d’aquesta problemàtica i participant d’aquells espais que els combaten.
  • Multiplicar els nostres esforços perquè els infants i joves d’avui siguin, com són, persones lliures de pensaments feixistes, d’extrema dreta i de discursos d’odi.

Barcelona 24 de maig 2019

Acció Escolta de Catalunya

Escoltes Catalans


24/05/2019


Relacionades